Matematik

Potensvækst

14. januar 2008 af Bruceboy (Slettet)
Jeg er igang med en opgave hvor jeg skal forklare de forskellige væksttyper.
Min forklaring på eksponentiel vækst ser således ud:

Eksponentiel vækst bruges til at beskrive to størrelser, som vokser eksponentielt. Det betyder, at
hvis størrelserne afbilledes i et koordinatsystem, skal der for hver tilvækst med 1 på x-aksen ganges med en fremskrivningsfaktor a for at få den nye funktionsværdi. Hvis grafen for den eksponentielle funktion går gennem (0,1), dvs. f(0) = 1, er forskriften for funktionen blot f(x) = ax, hvor a > 0, a ? 1, og x ? 0. Hvis f(0) ? 1, er der desuden en størrelse b, som er defineret ved
f(0) = b, dvs. b er det sted, hvor den eksponentielle funktion skærer y-aksen, såfremt akserne skærer hinanden i (0,1). Forskriften for denne funktion er f(x) = b · ax , hvor b > 0 , a > 0 , a ? 1, og x ? 0. Når a > 1 vil funktionen være voksende, og hvis a < 1 vil funktionen være aftagende.
Når en eksponentiel funktion tegnes ind på enkeltlogaritmisk papir/koordinatsystem, vil funktionen vises som en ret linje.

Da jeg ikke har min bog hjemme, ved jeg ikke hvordan de forskellige værdier skal være i potensvækst. Er der en der kan omformulere det jeg har skrevet, så det passer til potensvækst?? Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af mathon

potensiel vækst:
y = b*x^a og a,b € R+

...udarbejd selv teksten, nu da jeg har været "din manglende matematikbog"

Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.