Matematik
integraleregning
14. januar 2008 af
Nineb (Slettet)
Hej
jeg har et problem med at løse denne her opgave, da jeg mangler nogle intervaller at gå efter:
her er opg:
betragt de to funktioner:
f(x)= 4*kvadratrod(inde i kvadratroden står der x-1) og g(x)= -1/5*x opløftet i 2 + 2x +3
graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen
a)Bestem skålens trærumfang
jeg har et problem med at løse denne her opgave, da jeg mangler nogle intervaller at gå efter:
her er opg:
betragt de to funktioner:
f(x)= 4*kvadratrod(inde i kvadratroden står der x-1) og g(x)= -1/5*x opløftet i 2 + 2x +3
graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen
a)Bestem skålens trærumfang
Svar #1
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Hvis du tegner dem kan du se det. Vil mene du kan finde det af:
p
pi*S g(x)^2 dx
0
-
p
pi*S f(x)^2 dx
s
Hvor S er integraletegn, p er skæringen mellem de to funktioner og s er f(x)'s skæring med x-aksen.
p
pi*S g(x)^2 dx
0
-
p
pi*S f(x)^2 dx
s
Hvor S er integraletegn, p er skæringen mellem de to funktioner og s er f(x)'s skæring med x-aksen.
Skriv et svar til: integraleregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
