Studér i udlandet

Uni i udland?

15. januar 2008 af TheKo (Slettet)
Jeg er godt igang med min videregående uddannelse her i Århus, men jeg går med tanker om at sætte den på stand-by et år for at tage til udlandet og studere.

Det behøver ikke være noget, der giver merit, men jeg skal selvfølgelig kunne bruge det til noget. Jeg læser til journalist, så det skal være relateret til det. Det kan fx være journalistik, kommunikation, retorik, medievidenskab og så videre.

Det må rigtig gerne være et betalt ophold på en eller anden facon - og meget gerne SU-understøttet.

Findes det? Og hvor skal jeg lede?

Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
15. januar 2008 af Roman Garcia

Hvis du skal have et ophold, hvor du også får SU, så skal det jo være noget, der er et led i din uddannelse. Det vil altså sige, at du skal snakke med dit uddannelsessted, hvis der SKAL være mulighed for SU.

Du kan også vælge en anden løsning. Evt. Sommerskole i udlandet, eller arbejde eller praktik i udlandet.

Svar #2
15. januar 2008 af TheKo (Slettet)

SU er på ingen måde et must. Og hvis det skal ske i forbindelse med min skole, så er det ikke en mulighed. Tak for den info.

Jeg er umiddelbart ikke interesseret i praktik i udlandet, men det er ellers en god idé. Det er bare så central en del af min uddannelse, at jeg ikke tør tage den chance.

Et kortere ophold er heller ikke noget, der tiltaler mig. Jeg vil have tid til at falde til og føle mig som en fast del af hverdagen. Det vigtigste for mig er indgående at lære en anden kultur at kende; indholdet af studiet er sekundært.


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. januar 2008 af Roman Garcia

Problemet er blot, at hvis du vil have et "betalt" ophold i udlandet, så er det nemmest at komme gennem Erasmus-programmet, som er EU' udvekslingsprogram mellem universiteter. Det fungerer på den måde, at Danmark modtager et antal studerende hvert år fra andre EU-lande, og så har vi mulighed for at sende studerende ud. Disse ophold bliver betalt af værtslandet.

Problemet er, at du ikke skal på udveksling, da du vil tage orlov fra din uddannelse. Så kan du altså ikke komme ind i Erasmus-programmet.

Meget peger derfor på, at du selv bliver nød til at betale for dit ophold, hvis du ikke planlægger det, så det sker gennem din uddannelsesinstitution. Hvis du gør det, så skal journalisthøjskolen godkende det sted og de fag, du vil tage.

Svar #4
17. januar 2008 af TheKo (Slettet)

Ja, det bliver jo så ikke gennem det offentlige, men er der er et centralt sted, jeg kan søge på universiteter i udlandet?

Finansiering kan jeg altid finde ud af, det er ikke det vigtigste.

Tak for svarene i øvrigt :)

Brugbart svar (2)

Svar #5
18. januar 2008 af Roman Garcia

Hvis du ikke søger gennem en uddannelsesinstitution eller gennem andre, så må du selv søge universiteterne. Du kan gå ind på de forskellige universiteters hjemmeside, og se kontaktpersoner, ansøgningsskemaer og andre muligheder i forbindelse med et ophold ved det enkelte universitet.

Dog vil jeg stadig råde dig til at snakke med DJH og eventuelt få en aftale gennem dem. Dette medfører naturligvis, at de fag du tager på et universitet i udlandet skal meritoverføres, men fordelene er, at de hjælper med alt lige fra bolig, anøsning til finansiering.

Skriv et svar til: Uni i udland?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.