Matematik

problemregning

15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)
Hej, er der nogle som vil rette min problemregning.
Vi kan også bare tage opgaverne en for en her over? xD

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

skriv opgaverne og dine svar med mellemregninger herind, så kigger vi på det i fællesskab :-)

Svar #2
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Tusind tak :D

første opgave lyder;
Rasmus vil købe så billigt som muligt
1.1 Hvor meget skal Rasmus betale for støvler, jakke og bukser?


Et par støvler koster : 1899kr.
buskerne : en til 599kr. en anden til 449kr.
Jakkerne : en til 559kr. en anden til 639kr.

Mit svar:
Rasmus skal betale 559+ 449+ 1899 = 2907kr.

Dyreste: 1899+599+639= 3137kr.

Er jeg på rette spor? (: (det er trods alt første opgave)
Men hvis det bliver lidt snævert, så kan jeg godt sende dig et link, hvor opgaverne står, så kan jeg bare skrive mine mellemregninger og mit facit?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Han vil købe, 1 buks, 1 jakke og et par støvler.

Samlede pris er:
K=1 buks + 1 jakke + 1 par støvler
= 449kr +559kr+1899kr.

så ja, det er korrekt, husk dog enheder :-)

Svar #4
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Er du sikker på, du vil det her? Det virker langtrukken xD

Kan vi tage det over MSN eller noget, så det går hurtigere? :/


PS : Ja, skal nok huske enhederne :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Bare skriv alle opgaverne ind samt mellemregning og svar... I et indlæg, så går det straks meget hurtigere.

Svar #6
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Okay.

Svar #7
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Men det tager lidt tid :P..

Håber det er okay! :P

Svar #8
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Han har 2700 kr.

1.2 Hvor meget mangler han for at kunne købe støvler, jakke og bukser?

Mit svar :
Rasmus mangler 2907kr.- 2700 kr. = 207 kr.


Rasmus får at vide, at han kan købe tilsvarende støvler i Frankrig for 1475 franc.
Kursen på franske franc er 113,39kr.

1.3 Vis, at han kan få råd til indløbet ved at købe støvlerne i Frankrig.

Svar :

Det koster 14,75*113,39 = 1672,50kr
1475/ 100 = 14,75 franc


1.4 Rasmus vælger at rejse til skisportsstedet med bus og har fået følgende tilbud :


A :
Transport og hotel = 2595 kr.
Sovebustillæg = 150kr.
Liftkort = ugekort 1200kr., ekstra dag 175kr.
Tillæg for halvpension = 1000 kr.

B :
Transport og hotel = 3745kr.
Sovebustillæg = 150kr.
Liftkort = 6 dage med i prisen, ekstra dag 175kr.
Tillæg for halvpension = 1000kr.

C :
Transport og hotel = 2495kr.
Sovebustillæg = 150 kr.
Liftkort = 1315kr.
Tillæg for halvpension = med i prisen

Rasmus ønsker at rejse med sovebus og bo med halvpension, og han vil have liftkort i 8 dage.

1.4 Undersøg, hvilket tilbud Rasmus skal vælge, hvis han vil rejse billigst muligt.

Svar :

Billigste tilbud = C

A = 2595kr+150kr+(1200kr.+175kr.)+1000kr. = 5120,00 kr.
B = 3745kr.+150kr.+ (2*175)+ 1000 = 5245,00kr.
C= 3495kr.+150kr.+ 4960kr.

Svar #9
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Dan ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)

1.2 - Korrekt

1.3

Han skal have råd til at købe bukser og jakke i Danmark, plus støvler i Frankrig.

1672,5kr. + 559kr. + 449kr. = 2680,5kr.

Han har altså lige netop råd.

1.4

Det er rigtigt at C er billigst, men hvad sker der for din udregning af prisen for C?

C = 2495kr. + 150kr. + 1315 kr. = 3960kr.

Svar #11
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Næste side :



Rasmus finder ud af, at han vil gå på skiskole.
Sammen med andre skiløbere kan han få en instruktør en hel dag for 1300kr.
Prisen pr. deltager udtrykkes ved ligningen :

Y= 1300/x

x = antallet af deltager
Y = prisen pr. deltager i kr.

2.1 Hvor meget er prisen pr. deltager, når der er 4 deltagere?

Mit svar :

Prisen pr. deltager 1300/4 = 325,00kr.

2.3 Hvor mange personer skal man samle til et hold for at opnå en pris på højest 200kr. pr. deltager?

Mit svar :

Antal personer 200= 1300/x = 7 personer.
1300/200= 6,5personer



Rasmus vælger sammen med 3 kammerater at tage tre timers undervisning.

2.4 Beregn den laveste pris pr. deltager.

_______________________________________________________
Skiinstruktion : varighed: Minimum 2 timer.

Pris for en intruktør:
1 elev : 250kr./time (enetimer)
2 eller flere elever: 350 kr./time
dagspris uansat antal elever: 1300 kr. (6 timer) _______________________________________________________

Mit svar



Den laveste pris pr. deltager = 262,50kr. pr. deltager

Mulighed 1 (enetimer):

3* 250 = 750kr. pr. deltager.

Mulighed 2

(350*3)/4= 262.5 kr./elev

Mulighed 3 (dagspris):

1300kr. / 4 elever = 325 kr./elev

Svar #12
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

#10. Jeg forstår ikke, hvordan du laver 1.2 :S...


Ups, jeg beklager udregningen i 1.4. Det giver selvfølgelig
3960, som du nævner.

Svar #13
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

Jeg mente, jeg ikke forstod, hvordan du kom frem til resultatet i 1,3*****

Svar #14
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

NEJ, sorry, har fundet ud af 1.3... :S


Vil du rette resten af mine opgaver ? :P

Svar #15
15. januar 2008 af Mussy06 (Slettet)

3. side

Rasmus kører i halvcirkler – som vist på tegningen – hele vejen ned ad bjerget.
Han kører slalom med en svingradius å 15meter.

3.2 Hvor mange meter lige ned ad pisten er Rasmus kommet efter at have kørt de 2 første halvcirkler

Mit bud : 30*2 = 60meter.

Radius = 15 meter.
Diameter = 15*2 = 30 meter.
Antal halvcirkler






3.3 Hvor mange meter er der kørt på de 2 første halvcirkler.

Mit bud :

Rasmus har kørt 2*3,14*15 = 94,2 meter

Formel : O: omkreds = 2 ´ p ´ r

Radius : 15meter.


Den længste pist i området er 16km lang.

3.4 Hvor mange km er hele hans slalomrute ned ad pisten?

Rasmus’ slalomrute 533,33*47,1 m = 25119,843 = 25119,843/1000 = 25,12km.

16km = 16*1000= 16000meter

radius = 15meter
Diameter = 2*15meter = 60meter.

16000/30 = 533,33 halvcirkler.
Hver cirkels længde = 3,14*15 = 47,1meter.





I en periode er der faldet 3,5 m sne.
Den 16km. Lange pist er i gennemsnit 75m. bredt..

3.5 Hvor mange kubikmeter sne er der faldet på pisten.

Mit bud :
Mængde sne 3,5m*16000m*75m = 4200000kubikmeter.

1kubikmeter nyfalden sne vejer ca. 100kg.
1kg. Sne smelter 1 liter vand.

En familie i Danmark bruger ca. 200.000 liter vand om året.

3.6 Hvor mange families årlige vandforbrug svarer den smeltede sne fra pisten til?

Mit bud :

Antal familiers årlige forbrug 420000000/200.000 = 2100 familiers forbrug.

4200000kubikmeter* 100= 420000000


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2009 af SJ11 (Slettet)

Jeg har brug for hjælp i samme blækregnig/problemregning. Det bare opgave 4. Er der nogen der har lavet den eller vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #17
28. februar 2010 af Helle1111 (Slettet)

jeg mangler også hjælp til opgave 4. Er der nogen der har lavet den og vil være så sød at hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. december 2010 af jegereng (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af at regne tilbud b?


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. januar 2011 af DitteNørgaard (Slettet)

Jeg fatter NADA af opgave 3,1 :-(


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. januar 2012 af IbenPH (Slettet)

Hvordan laver man 2.2?


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.