Matematik

bestem a ??

15. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)
Funktionen f: f(x) = (3,2)/(1 + 2e^-2x)

Hvordan bestemmer jeg a herud fra??(er til tangentligningen jeg mangler a...


den skulle gerne blive: (Y= ax + b )

Y= 1,422x+1,0667

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvilket punkt er det du skal bestemme tangentlinien i?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Glem hvad jeg spurgte om.... Jeg kommer med en løsning lige om lidt :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Argghhh, jeg er alt for træt! Jeg skal vide hvad for et punkt du skal finde tangnetlinjen i....

Svar #4
15. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

Åh ja sorry..... Punktet er i (0,f(0))

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af mathon

f'(x) se
http://peecee.dk/upload/view/90833

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

For at finde a, skal du først differentiere f

f'(x)=(12,8e^-2x)/((1 + 2e^-2x)^2)

For at finde hældningskoefficienten indsætter du x=0, da det er i (0,f(0)) vi skal finde tangenten

f'(0)=12,8/((2+1)^2)=12,8/9=1,42

dvs. y=1,42x+b

For at finde b skal du finde f(0)

f(0)=(3,2)/(1 + 2)=3,2/3=1,07

Det indsætter du så i

y=1,42x+b

1,07=1,42*0+b

b=1,07

Dermed bliver ligningen for tangenten

y=1,42x+1,07

Svar #7
15. januar 2008 af blondin9000 (Slettet)

Takker...

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2008 af mathon

f'(x) = 12,8*e^(2x)/((e^2x)+2)^2

f'(0) = 12,8*e^(2*0)/((e^(2*0))+2)^2 = 12,8*1/(1+2)^2 = 12,8/9 = 128/90 = 64/45

f(0) = (3,2)/(1 + 2e^(-2*0)) 3,2/3 = 32/30 = 16/15

16/15 = (64/45)*0 + b

b = 16/15, hvoraf

y = (64/45)x + 16/15 eller

64x-45y+48=0

Skriv et svar til: bestem a ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.