Matematik
Hvordan?
15. januar 2008 af
Razer8 (Slettet)
Hej alle..
nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave:
Løs differentialligningerne, hvor du antager, at der intet produkt er til tiden t=0:
d[A]/dt=k
d[A]/dt=k*[A]
d[A]/dt=k*[A]^2
hvordan skla jeg gøre dette.. som det kan ses er dette udtrykkene en nulte-, første- og andenordens in kemi..?
på forhånd tak..
nogen der ka hjælpe mig med følgende opgave:
Løs differentialligningerne, hvor du antager, at der intet produkt er til tiden t=0:
d[A]/dt=k
d[A]/dt=k*[A]
d[A]/dt=k*[A]^2
hvordan skla jeg gøre dette.. som det kan ses er dette udtrykkene en nulte-, første- og andenordens in kemi..?
på forhånd tak..
Svar #1
15. januar 2008 af mathon
d[A]/dt=k
[A] = k*t
......................
d[A]/dt=k*[A]
(1/[A])d[A]/dt = k, der integreres med hensyn til t
S(1/[A])(d[A]/dt)dt = S kdt
S(1/[A])d[A]= S kdt
S(fra Ao til A)(1/[A])d[A]= S(fra 0 til t) kdt
ln([A])-ln(Ao) = k(t-0)
ln([A]/Ao) = k*t
[A]/Ao = e^(k*t)
[A] = Ao*e^(k*t)
[A] = k*t
......................
d[A]/dt=k*[A]
(1/[A])d[A]/dt = k, der integreres med hensyn til t
S(1/[A])(d[A]/dt)dt = S kdt
S(1/[A])d[A]= S kdt
S(fra Ao til A)(1/[A])d[A]= S(fra 0 til t) kdt
ln([A])-ln(Ao) = k(t-0)
ln([A]/Ao) = k*t
[A]/Ao = e^(k*t)
[A] = Ao*e^(k*t)
Svar #2
16. januar 2008 af mathon
d[A]/dt=k*[A]^2
(1/[A]^2)*(d[A]/dt) = k ....der integreres med hensyn til t
S(1/[A]^2)*(d[A]/dt)dt = Sk*dt
S(1/[A]^2)*d[A] = Sk*dt
S(fra Ao til A)(1/[A]^2)*d[A] = S(fra 0 til t)k*dt
(-1/[A]-(-1/Ao) = k(t-0)
1/Ao - 1/[A] = k*t
1/[A] = (1/Ao) - k*t
[A] = 1/[(1/Ao)-k*t] = Ao/[1-Ao*k*t]
(1/[A]^2)*(d[A]/dt) = k ....der integreres med hensyn til t
S(1/[A]^2)*(d[A]/dt)dt = Sk*dt
S(1/[A]^2)*d[A] = Sk*dt
S(fra Ao til A)(1/[A]^2)*d[A] = S(fra 0 til t)k*dt
(-1/[A]-(-1/Ao) = k(t-0)
1/Ao - 1/[A] = k*t
1/[A] = (1/Ao) - k*t
[A] = 1/[(1/Ao)-k*t] = Ao/[1-Ao*k*t]
Skriv et svar til: Hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
