Matematik

pythagoras' sætning

15. januar 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg skal finde ukendte sider og vinkler i en trekant.

Kan jeg bruge pythagoras' sætning når hypotenusen er større end en katete? Jeg for nemlig oplyst, at b = 8 og c = 6, formlen skal jeg bruge til at finde sidelænden a.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af danielruhmann (Slettet)

Der er jo ingen der siger, at hypotenusen skal angives med bogstavet c.

Du burde nä frem til resultatet 5,3 = a

Svar #2
15. januar 2008 af seriøs (Slettet)

nåååååå okey dokey hehe jeg fik det således til 5,291........ afrundet 5,3
:O) tak for hjælpen

Svar #3
15. januar 2008 af seriøs (Slettet)

ej' her står der en formel som skal bruges i stedet :

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc x cos A

Det er vel den man i stedet skal bruge når hypotenusen c ikke er større, for så skal det vidst hænge sammen med vinkel forholdet ik'?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2008 af Molle (Slettet)

Får du at vide, at trekanten er retvinklet og at b og c er hypotenuse hhv. katete? Ellers kan der jo være tale om en vilkårlig trekant (Hvor du så skal have flere informationer).

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2008 af Molle (Slettet)

#3 Cosinusrelationen kan benyttes i ikke retvinklede trekanter. Skriv hele opgaven op.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Du kan godt bruge den i almindelige trekanter (retvinklede), det er bare lidt sjusket at lave mere, end man skal.

Svar #7
16. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Molle ->

JEP det er også hele opgaven, som jeg har skrevet, at jeg skal finde sidelængder samt vinkler i trekant abc. Det var det, der forvirrede mig i starten :o)


Sherwood ->

Ja' facit så rigtig ud.. der var jo heler ikke tale om en retvinklet trekant, hvilket må være grunden til den udvidede Pythagoras' sætning.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er det også. Men det er nu ikke en udvidet pytagoras-sætning. Det du har fat i der, er en cosinusrelation.

Svar #9
17. januar 2008 af seriøs (Slettet)

Ja, men den sætning/formel består nu også af pytagoras sætning. Underligt for det står faktisk også i min matematik bog...

Skriv et svar til: pythagoras' sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.