Matematik

FS10 Operaen

16. januar 2008 af Veeje (Slettet)
HEJ ALLE SAMMEN.

- ER DU NOGLE SOM GIK I TIENDE KLASSE 2006/2007
OG KOM TIL EKSAMEN I FS10 OPERAEN.

HVIS JA, SÅ SKRIV VENLIGST, har brug for lidt hjælp med hensyn til den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

ja, jeg har lige været op i den! Hvad opgave drejer det sig om.

hvis du gerne vil læse inden, skal du læse om økonomi, statistik, procentregning og geometri! hej hej

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2008 af Smukkeme (Slettet)

Heej..

Jeg har meget brug for jeres hjælp..

Jeg har fået en problemregning som hedder Operaøen og jeg forstår ikke noget selvom jeg selv er god til matematik men jeg har altid haft problemmer med PROBLEMREGNING .. :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

f.eks?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Skriv dog opgaverne herind og jeres svar, så er der med garanti en del, der nok skal kigge på det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Dan. Jeg er 100% enig ;P

Svar #6
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

er der en som kan sende den til min mail?
please

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Jeg sidder faktisk lige med den foran mig her, og desværre er den på papir ..

Bare spørg hvis der er noget i stedet for?!

Svar #8
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

Mmh, jamen jeg skal op i den imorgen

Brugbart svar (1)

Svar #9
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

1. Operaen

1.1 Operaøen er et rektangel, og sydøen er en Trapez.
1.2 Et rektangel karakteres ved at de modstående sider er parrallelle og at alle hjørnevinkler er 90 grader - altså rette. Sidelænngden er ens for de modstående sider - men længden må ikke være det samme som bredden, da det så ellers vil være et kvadrat.

En trapez er en firkant, der har 2 sider som er parallelle. ..

osv. osv. osv.

Svar #10
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

kan du sende mere omkring den

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

hmm ja så det sku et problem .. :/

Svar #12
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

er det?
altså den lyder ikke til at være sværd?
hvad handler den om,
bare så jeg kan læse op til den.
skal have den fredag

Svar #13
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

?

Brugbart svar (5)

Svar #14
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Jeg orker virkelig ikke at skrive alt ind, da dette vil tage herre lang tid, men skriver til jeg bliver træt !

1.3 Operaøen: (5,8*3000)*(3,4*3000) = 177480000 cm2
Sydøen: 0,5*((5,0*3000)+(4,1*3000) = 192465000 cm2
*(4,7*3000) = 369945000 cm2 ,
i m2 = 36994,5 m2

1.4 Arealets forøgelse: Dokøen: 54767 m2
Nord-, syd- og operaø giver tilsammen:
22671 m2 + 36994,5 m2 = 59655,5 m2
FORSKEL: 59665,5 m2 - 54767 m2 = 4898,5 m2

i %: 4895,5/54767 = 8,9%

1.5 Rumfang af uvidelsen (synes selv den var lidt tricky, men fik den rigtigt!) :
(((0,9*3000)*(3,4*3000))/10000)*7 m = 19278 m2

1.6 Vægt af jord: 19278*1,500 ton = 28917 ton
antal lastvogne: 28917/30 pr. Bil = 963,9 stk.
Afrundet skal der køre: 964 stk.!

Opgave 2 - Operaen (SVARARK!) - kan intet skrive her..
2.1 + 2.2 svarark.
2.3 Antal siddepladser: 99% = 29386 biletter.
Dvs. 100% = (29386/99)*100 = 29683 bill.
De blev fordelt over 20 forestillinger, så 29683/20 (pr. forestilling): = 1484 pladser.

2.4= DIAGRAM! VÆLG ET STOLPEDIAGRAM !!!
2.5 Begrundelse: Jeg har valgt stolpediagram, da der ikke så mange data, og da det viser et sammenligningsgrundlag mellem de foreskellige genrer.!

Opgave 3 - Med klassen i operaen
3.1 2*36 ? 72 kr.
3.2 Samlede rejsetid: Gang: 5min
Ventetid: 6 min. (De når den 11.07)
Sejlads: 3min.
Samlede rejsetid: 14 min.

3.3 taxiens gennemsnitsfart: 5,7 km på 12 min
Dvs: 5*5,4 km på 1 time, da der præcist går 5*12 min på 1 time = 28,5 km/t

3.4 den er lang, en rigtig lang begrundelse, orker ikke skrive den ..

3.5 Ventetid: Aflæst ovenfor 1+0,5+2min = 3,5 min.

3.6 Elevernes pris: start: 19 kr, ventetid: 3,5*6 = 21 kr, kilometertakst: 11 kr * 5,8 km = 62,7, I ALT = 102,7 kr!

OPGAVE 4- Pladser i Operaen.
4.1 Prisen for 24 elever og 2 lærere: (24*40)+(2*40) = 1040 kr.
4.2 fordelling: 4*3*2*1 = 24 måder.
4.3 Brian ved siden af Lis: 2 af de 4 pladser er ved siden af Lis = 50%
4.4 Anna og Caroline: Anna kan få 3 sidekammereter Caroline udgør kun den ene . = 1/3 del.

OPGAVE 5 - OPRERAEN LOGO ..
Opg. 5.1 + 5.2 + 5.3 + 5.4 + 5.5 + 5.6 = Bilag..

I hele opgave 5 bliver du nødt til at bruge bilaget for at besvare opgaven desv..

Nå' det endte med at jeg skrev hele opgaven ned, men håber ikke du bruger dette til snyd!.. :-)
- fik forresten 11 - så noget må have været rigtigt !

Osmanli .

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Og der tages evt. forbehold for tastefejl skulle lige nævnes ! :-)
Hej hej hyg dig ..

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Til. 12
Jeg har jo sagt til dig hvad den handler om! Ren snyderi!

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

#16 - såså , det er hun vel selvom, :)

Svar #18
16. januar 2008 af Veeje (Slettet)

jeg har ikke bedt om det hele.
og jeg ville bare vide hvad den handlede om fordi folk siger den handler reducering osv,
og det er jeg ikke god til, og det ville jeg gerne have hjælp til .

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Hah !
- så sletted' han også sin bruger.. Sjaawt !? :]

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Tja, ja sådan kan det gå!

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.