Matematik
Faktoriser
16. januar 2008 af
esb.elev (Slettet)
Hej, jeg har et lille problem.
jeg ved ikke hvordan jeg skal faktoriser denne lille lette funktion; f(x)=x^2-x-2
Håber nogen kan hjælpe mig! På forhånd tak :)
jeg ved ikke hvordan jeg skal faktoriser denne lille lette funktion; f(x)=x^2-x-2
Håber nogen kan hjælpe mig! På forhånd tak :)
Svar #1
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødder til ligningen 0=ax^2+bx+c
hvor r1 og r2 er rødder til ligningen 0=ax^2+bx+c
Svar #2
16. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)
et andengradspolynomuim kan skrives på formen f(x)=a(x-x1)(x-x2) , x1 og x2 er rødderne. Så find rødderne i dit andengradspolynomium og indsæt.
Svar #3
16. januar 2008 af esb.elev (Slettet)
det vil sige, jeg først finder rødderne, som er r1 og r2, men forstår stdig ikke hvordan jeg så faktoriser det, min hukommelse er ikke så god, for vi har haft problemet med vore matematik undervisning, da min mat. lærer har været meget fraværende, og vi derfor har vi ikke haft mat i 2 mdr.
Skriv et svar til: Faktoriser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
