Studér i udlandet

studie i England

21. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)
Hej!

Jeg skal starte i 3.g efter sommerferien, og synes efterhånden, at jeg meget snart skal til at beslutte, hvad jeg vil efter gymnasiet. Jeg overvejer meget kraftigt at tage et eller flere år til England. Jeg vil gerne studere på 'University of Oxford' eller 'University of Cambridge'. Jeg ved godt, at det er meget svært at komme ind på disse universiteter. Først og fremmest skal jeg tage sprogtesten IELTS. Er der nogen der har kendskab til denne test og i øvrigt ved noget om optagelsesbetingelser på de to universiter? I det hele taget vil jeg meget gerne i kontakt med personer, der har erfaringer med universiterne og i øvrigt det at studere i England.....Håber på at høre fra jer snarest :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Tja... Først og fremmest: hvad vil du studere? Så vidt jeg ved skal man til en personlig samtale/eksamination således, at de givne individer kan evaluere dine kompetencer. Endvidere skal du til n skriftlige prøver (som rent tidsmæssigt er omkring den tid, hvor du tager din egen eksamen). Endvidere skal du placere dig inden for de øverste 2% - på matematik-studiet ønsker man ikke Kloge-Åge-typer (Der ikke nødvendigvis er genier), men derimod folk der kan tænke meget abstrakt/originalt. Slutteligt skal du demonstrere sociale kompetencer - eksempelvis ved at have udført frivilligt arbejde.

Jeg vil lige pointere, at et af mine bekendtskaber med karaktersummen omkring 42/45 på IB (ca. = 10), som jeg desuden vil klassificere som højt begavet ikke kom ind. Han ville læse økonomi...

Svar #2
21. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

jeg vil gerne læse fysik og kemi.

Svar #3
21. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

jeg vidste ikke, at man skal til en prøve inden..... Hvad går den ud på? Det eneste, de kan prøve mig i, er jo det jeg har lært i gymnasiet.....

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juli 2004 af 404error (Slettet)

Jeg skal selv læse et år på Cambridge startende i oktober. Selvom det ganske vist er under en særlig ordning, lavede jeg i sin tid lidt research mhp. officiel optagelse.

Mulighederne for optagelse afhænger naturligvis helt og aldeles af, hvad du ønsker at studere - og hvilket college, du ønsker at være på. Et slag på tasken for det generelle billede: omkring 1/4 af alle ansøgere kommer ind. Der vil dog blive lagt vægt på topkarakterer (svarende til A-grades i eng. karaktersystem). Du udfylder en ansøgning til det pågældende studie, bliver dernæst forhåbentlig til samtale og skal måske udsættes for yderligere tests før optagelse. Så direkte nemt er det ikke, men har du gode karakterer og er god til engelsk er det bestemt muligt.

Vær opmærksom på, at det er kostbart (men ikke uoverkommeligt sml. med amerikanske forhold) sml. med danske forhold at studere i England. Typisk vil du som minimum skulle betale tuition fee (afhænger af studie) og muligvis også college fee.

Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juli 2004 af 404error (Slettet)

Prøv evt. at se nedenstående link, dér står det hele ret udførligt beskrevet:

http://www.cam.ac.uk/cambuniv/ugprospectus/applying/index.html

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juli 2004 af Samuel (Slettet)

404error: Jeg overvejer selv at søge om at få lov til at læse medicin på Oxford om et lille års tid; "Tuition fee" skulle være ca. 30.000 kr. (pr. år) - ved du, om der kan søges et legat af en art?
Jeg kan umiddelbart godt betale for alle årene, men det ville da være rart at få det betalt...

Brugbart svar (1)

Svar #7
21. juli 2004 af Samuel (Slettet)

Forresten: KU, SDU og AU huser jo også studerende fra andre lande - dog primært fra Norge og Sverige. Det er vel et slags "exchange program", hvorved danske studerende også får muligheden for at studere på udenlandske universiteter (404error)?

Brugbart svar (1)

Svar #8
21. juli 2004 af 404error (Slettet)

#6-7: Jeg tror det bliver svært at finde legater til længerevarende fuldtidsstudier; dér må du være indstillet på at stå med en ikke ubetydelig gæld efter endt studium. Men hvis man vil det stærkt nok, er det næppe heller noget problem. Man kan selvfølgelig søge hist og her på løbende basis ved diverse fonder, men næppe nok til at dække medicinstudiet, som er et notorisk dyre studie stort set overalt - her i landet betaler staten så heldigvis. Det er typisk også muligt at søge om fritagelse for visse af omkostningerne på selve stedet.

De sædvanlige udvekslingsprogrammer er normalt kun for det enkelte universitets egne studerende og derfor ikke møntet på studier mod deciderede akademiske grader på udenlandske universiteter, men snarere kortere studieophold.

Brugbart svar (1)

Svar #9
21. juli 2004 af Cas_sen (Slettet)

Jeg sender selv en storesøster til universitetet i Portsmouth for at læse "criminology" ; og den i #1 nænvte procedure kan jeg nikke genkendende til.

Brugbart svar (1)

Svar #10
21. juli 2004 af madsbs (Slettet)

#7
På dete link kan du se hvilke universiteter KU samarbejder med:
www.ku.dk/default2.asp?src=http://www.ku.dk/sa/inter/samunij/sam_liste.html

Her figurerer de "store" universiteter (dem som nævnes i #0) ikke. Men hermed ikke sagt, at det ikke er gode universiteter, KU sender studerende ud til.

Men det er helt sikker innteressant at deltage i sådanne udvekslinger (går jeg ud fra), og jeg håber da også selv at komme til udlandet og læse et halvt på overbygningen.

Brugbart svar (1)

Svar #11
21. juli 2004 af madsbs (Slettet)

Og her er et link for CBS's partner universiteter:
http://web.cbs.dk/intoff/partner/partner.shtml


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Pigen med det lange navn: De prøver dig lige nøjagtig i, hvad der passer dem. Du kan så naturligvis håbe på, at dit pensum svarer til de respektive A-level fag (thi det er et vigtigt komponent). Du skal imidlertid ikke vente, at prøverne er lette. Vil man fx læse matematik kan man vente sig, hvad der svarer til Georg Mohr opgaver (nogen lettere/nogen sværere).

Svar #13
22. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

tak for alle svarene...! Det lyder svært. Jeg må indrømme, at det hele er lidt uoverskueligt for mig, men jeg vil så gerne ind på et af universiteterne :) Kender i det engelske karaktersystem? Er der nogen, der ved, hvad 8 i IELTS-testen er det samme som?

Svar #14
22. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

hvilket niveau er 'GCE A-level?'

Svar #15
22. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

Hvor gode skal ens karaktere være?
Når jeg nu skal studere fysik og kemi, vil jeg selvfølgelig sørge for udtalelse fra min fysik/kemi-lærer. Desuden skal min klasselærer, som jeg har i historie, også give en udtalelse. Andet sprog går de også op i. Jeg har tysk B-niveau. Og så udtalelse i engelsk på B-niveau. Foruden matematik også, er det så nok med udtalelser? Jeg kan ikke vedlægge karaktere, da jeg jo ikke er færdig endnu.....tror du 404error, at de godt vil vente med dem....?

Brugbart svar (1)

Svar #16
22. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Du kan ikke vente at komme ind, med mindre vi snakker 11-13 i de fag du ønsker at læse. På International Baccalaureate snakker man om 7 i højniveaufagene samt en min. pointsum på omkring 38/45.

Brugbart svar (1)

Svar #17
22. juli 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Desværre tror jeg også, de er noget forbeholdne overfor en DANSK studentereksamen...

Svar #18
24. juli 2004 af Errare humanum est, ignoscere divinum (Slettet)

til #16:

Jeg har ikke hørt om nogen, der har fået 11 eller 13 i årskarakter på min skole i fysik og kemi......

Brugbart svar (1)

Svar #19
25. juli 2004 af KemiKasper (Slettet)

der er da der ofte mange (eller en del..) der får!

Brugbart svar (1)

Svar #20
27. oktober 2004 af annaluna (Slettet)

Hej!
For at studere på Cambridge skal du have 10,9 i snit og egentlig skal du få 11 eller 13 i snit i de fag du ønsker at læse.
Du skal melde dig til en TOEFL eller IELTS test (på internettet: .org)
Så skal du til et interview derovre (det er kun de to universiteter, hvor man med sikkerhed skal derover... min kæreste skal gå der.... men han fik så også det højest mulige snit... JEg, derimod, vælger nok Uni of East london, Middlesex, Goldsmith's eller noget andet... Hvor man skal have ca. 8-9 i snit... Det skal nok gå!! )

Du skal få en UCAS-form af din studievejleder. Det er forresten for sent at søge Cambridge og Oxford (ders frist er 15. oktober) mens de andres frist er 15. januar.... Så hvis du vil studere på et af de to, kan det ikke blive til næste år..
Nå... UCAS sender dig et brev hvor der så står hvad du skal få i de forskellige fag til eksamen for at du kan komme ind. De er hylende ligeglade med dine årskarakterer. Det er kun eksamenskaraktererne der tæller!

Hmm... skriv hvis du har spørgsmål, så spørger jeg min kæreste!
Annaluna

PS:
Gå i gang med at finde ud af alt dette NU, jeg er igang med et sabbatår, og der er virkelig meget man ikke har styr på.... Der findes en brochure der hedder "At studere i udlandet" (el noget lignende!) den skal de have på studiekontoret...
Jeg keder også en der studerer kemi og fysik på.... tror det er Reading... det er vist også ret godt!
Held og lykke!

Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.