Matematik

Trekantsregning

19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
Hej. Jeg sidder lige med en opgave som egentlig er meget simpel, men jeg forstår ikke helt den måde som den er formuleret på.

I trekant ABC er vinkel C ret, og |BC| = 5

Bestem |AB| som funktion af x, når |AC| = x

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Benyt pythagoras:
|AC|^2+|BC|^2=|AB|^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2008 af KristofferFage (Slettet)

BC^2 + AC^2 = AB^2 (Pytagoras, retvinklet trekant).

5^2 + x^2 = AB^2

sqrt(25 + x^2) = AB

- Hvis jeg forstår opgaven rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Det er vi enige om :-) borset fra, at det er |AC|,|BC| og |AB|

Svar #4
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

Hvad er det der sqrt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Square root = Kvadratrod

Svar #6
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

nåå. hehe Hvor dumt. Men hvordan kan jeg regne AC ud når jeg kun har en vinkel og en side?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#6 det skal du ikke i følge opgaven, du skal bestemme |AB| som funktion af x, når |AC| = x

Hvilket er gjort.

Svar #8
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey. så sqrt(25+x^2) = Ab er resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#8 ja, for x>0(thi længder ikke kan være negative)

Skriv et svar til: Trekantsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.