Matematik

Andengradsligning Bevis hjælp

19. januar 2008 af rubenr (Slettet)
Hej har fået et bevis for som jeg skal kunne lave op ved tavlen. Jeg er helt blank, opgaven lyder således:
Vis at skæringspunkterne mellem førsteaksen og cirklen p(0,1) og q(-a,b) er lig med rødderne i andengradsligningen ax^2+bx+c.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

Hej Rubenr
Hmm, er det en vilkårlig cirkel eller har du fået opgivet en ligning for cirklen.
Hvis du har fået på givet cirklens ligning, skal du bare indsætte din ønskede værdi for y koordinaten, altså i dette tilfælde 0, hvis du så flytter om på ligningen skulle der gerne opstå en 2. gradsligning ud af udtrykket, som bliver af den ønskede form.

Ved ikke om det er helt sort??

Mvh stephan

Svar #2
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)


Det er en vilkårlig cirkel.

Svar #3
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

Hvis det er en vilkårlig cirkel hvad burde jeg så gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

cirklens ligning er:
(x-x_0)^2+(y-y_0)^2=r^2

indsæt stadigt koordinaten for y=0
så har du:

x^2+ 2x_0*x+(y_0^2-r^2+x_0^2)=0

Her er
b=2x_0
c=(y_0^2-r^2+x_0^2)

alle ovenstående er kendte værdier.

(x_0,y_0) er cirklens centrum.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

ahh

b=-2*x_0

even ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Hvad er p og q.
Er det punkter på cirklen?
Er det centrum og et punkt?
Eller?

Svar #7
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

Hov det skulle egentlig have stået sådan her.
Vis at skæringspunkterne mellem førsteaksen og cirklen, der har forbindelseslinjen mellem punkterne p(0,1) og q(-a,b) er lig med rødderne i andengradsligningen ax^2+bx+c.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Suk.
Og du mangler stadig noget...

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

Aner ikke hvad forbindelses linie er, griner, ikke noget der hed da jeg gik i gym, griner,...

Svar #10
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

fobindelses linjen er cirlens diameter

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

Dvs. at du skal vise at diameterens længde er en 2.gradsfkt af skæringerne med 1. aksen.?

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Og hvad har du fået oplyst om c i andengradsligningen?

Svar #13
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

Ja at skærngspunkterne er lig med rødderne i en andengradsligning

Svar #14
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

c har jeg ikke fået oplyst

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det var ikke det jeg spurgte om!
c ?

Svar #16
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

c ar jeg ikke fået oplyst

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

Okey, dvs at du kender skæringspunkterne.? haha, burde være et let problem, men lidt svært, når jeg ikke helt er med på hvad du helt præcist skal finde og hvad du har kendt.
Er det ikke gym mat.??

Svar #18
19. januar 2008 af rubenr (Slettet)

jo

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det kan ikke passe. Der mangler noget.

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)

forstår ikke problemet, har du skæringerne og cirklens centrum, elller hvad er p(0,1) og q(-a,b)???

Skriv et svar til: Andengradsligning Bevis hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.