Matematik
differentialregning
19. januar 2008 af
pianoforte (Slettet)
Er der nogle der kan sige, om denne opgave er regnet korrekt?:
opgavestilling:
Bestem afledningen af polynomfunktion f(x)= 5*x^2+9*x-7 og beregn derefter afledningen i punkterne x=0, x=-0,9 og x=-4.
Mit svar:
f(x) = 5*x^2+9*x-7
f`(x)= 10*x+9
f`(0) = 2*5*0*x + 1*9*0
f`(0) = 0
f`(-0,9)= 2*5*(-0,9)*x + 1*9*(-0,9)
f`(-0,9)= -17,1
f`(-4) = 2*5*(-4)*x + 1*9*(-4)
f`(-4) = -76
tusind tak for hjælpen!!
opgavestilling:
Bestem afledningen af polynomfunktion f(x)= 5*x^2+9*x-7 og beregn derefter afledningen i punkterne x=0, x=-0,9 og x=-4.
Mit svar:
f(x) = 5*x^2+9*x-7
f`(x)= 10*x+9
f`(0) = 2*5*0*x + 1*9*0
f`(0) = 0
f`(-0,9)= 2*5*(-0,9)*x + 1*9*(-0,9)
f`(-0,9)= -17,1
f`(-4) = 2*5*(-4)*x + 1*9*(-4)
f`(-4) = -76
tusind tak for hjælpen!!
Svar #1
19. januar 2008 af peter lind
Det hedder at finde den afledede funktion.
Din afledede funktion er korrekt, men det går galt når du skal finde værdierne. Du skal simpelthen erstatte x i formlen med den pågældende værdi. for eks. f'(0,9) = 10*0,9 +9
Din afledede funktion er korrekt, men det går galt når du skal finde værdierne. Du skal simpelthen erstatte x i formlen med den pågældende værdi. for eks. f'(0,9) = 10*0,9 +9
Svar #2
19. januar 2008 af pianoforte (Slettet)
okay, dvs. at dette er rigtigt??:
f`(0) = 10*0+9
f`(0) = 9
f`(-0,9)= 10*(-0,9)+9
f`(-0,9)= 0
f`(-4) = 10*(-4)+9
f`(-4) = -31
f`(0) = 10*0+9
f`(0) = 9
f`(-0,9)= 10*(-0,9)+9
f`(-0,9)= 0
f`(-4) = 10*(-4)+9
f`(-4) = -31
Svar #3
20. januar 2008 af dnadan (Slettet)
#2 det er korrekt.
Selvom det dog skrives lettest således:
f`(0) = 10*0+9 = 9
f`(-0,9)= 10*(-0,9)+9 =0
f`(-4) = 10*(-4)+9 = -31
Der er ingen grund til at skrive f'(x) flere gange end nødvendigt :)
Selvom det dog skrives lettest således:
f`(0) = 10*0+9 = 9
f`(-0,9)= 10*(-0,9)+9 =0
f`(-4) = 10*(-4)+9 = -31
Der er ingen grund til at skrive f'(x) flere gange end nødvendigt :)
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
