Matematik

Fortegnsvariation

20. januar 2008 af ChrHarboe (Slettet)
jeg sidder med en aflevering hvor jeg skal finde fortegsvariationen for et polynomier:

F(x) = 5*x * (x+2) * (x-5)

Hvad gør jeg her ?? :I

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Start med at finde nulpunkterne.

Svar #2
20. januar 2008 af ChrHarboe (Slettet)

Hvad gør jeg så derefter ??? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Mellem nulpunkterne er fortegnet enten plus eller minus. Det er det eneste du mangler.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2008 af kolusbonus (Slettet)

Hvad hvis man har to nulpunkter, et der er positivt og et der er negativt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme funktionens fortegn mellem nulpunkterne. Nulpunkternes fortegn er uden betydning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2008 af mathon

f(x) = 5x*(x+2)*(x-5)

oversigt over f 's fortegnsvariation:
for x<-2: (-)(-)(-) = (-) ---> f(x)<0
for -2<x<0: (-)(+)(-) = (+) ---> f(x)>0
for 0<x<5: (+)(+)(-) = (-) ---> f(x)<0
for x>5: (+)(+)(+) = (+) ---> f(x)>0
 


Skriv et svar til: Fortegnsvariation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.