Matematik
differentialregning
20. januar 2008 af
pianoforte (Slettet)
Er disse opgaver regnet korrekt?
1. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= 5*x^2+3*x+4
b) Bestem f`(3)
1. Svar:
a) f`(x)= 10*x+3
b) f`(3)= 33
2. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= -7*x^2+28*x+2
b) Bestem f`(1)
c) Løs ligningen f`(x)=0
d) Hvad betyder det for grafen at f`(x)=0 ?
2. Svar:
a) f`(x)= -14*x+28
b) f`(1)= 14
c) x=2
d) Grafen forløber på x-aksen (??)
3. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= ln(x)-2*x+6
b) Bestem f`(4)
c) Løs ligningen f`(x)=0
3. Svar:
a) f`(x)= (1/x)-2
b) f`(4)= -1,75
c) x= 0,5
Tak for hjælpen...
1. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= 5*x^2+3*x+4
b) Bestem f`(3)
1. Svar:
a) f`(x)= 10*x+3
b) f`(3)= 33
2. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= -7*x^2+28*x+2
b) Bestem f`(1)
c) Løs ligningen f`(x)=0
d) Hvad betyder det for grafen at f`(x)=0 ?
2. Svar:
a) f`(x)= -14*x+28
b) f`(1)= 14
c) x=2
d) Grafen forløber på x-aksen (??)
3. opgavestilling:
a) Differentialkvotienten af: f(x)= ln(x)-2*x+6
b) Bestem f`(4)
c) Løs ligningen f`(x)=0
3. Svar:
a) f`(x)= (1/x)-2
b) f`(4)= -1,75
c) x= 0,5
Tak for hjælpen...
Svar #2
20. januar 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
2. Svar:
a) f`(x)= -14*x+28
b) f`(1)= 14
c) x=2
d) Grafen forløber på x-aksen (??) Måske mener du grafens forløb? Det vil nok høre om monotoniforholdet. Du ved at der er et ekstrema eller vendetangent i x = 2. Du har allerede undersøgt tangents hældning i punktet x =1, så du bør også tjekke hvad f'(3) giver. Derudfra kan du afgøre om x= 2 er ekstrema eller vendetangent. (men det må jo være et maksimum ;))
a) f`(x)= -14*x+28
b) f`(1)= 14
c) x=2
d) Grafen forløber på x-aksen (??) Måske mener du grafens forløb? Det vil nok høre om monotoniforholdet. Du ved at der er et ekstrema eller vendetangent i x = 2. Du har allerede undersøgt tangents hældning i punktet x =1, så du bør også tjekke hvad f'(3) giver. Derudfra kan du afgøre om x= 2 er ekstrema eller vendetangent. (men det må jo være et maksimum ;))
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
