Matematik
Differentialligninger
20. januar 2008 af
confidential (Slettet)
En opgaveformulering lyder således:
I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen
mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.
a) Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde, når proportionalitets-
faktoren er 2 *10^-8
b) Bestem en forskrift for som funktion af t, når det
antages, at antal individer til N
tiden t = 0 er 200.000
c) Bestem antal individer i populationen, når væksthastigheden er størst.
Jeg håber meget på hjælp til denne opgave.
- På forhånd tak.
- confidential .
I en model for udviklingen af antallet af individer i en population betegner N(t) antal individer i populationen til tiden t (målt i døgn). Den hastighed, hvormed N(t) vokser til tiden t, er proportional med produktet af antallet af individer til tiden t og forskellen
mellem 10^6 og antallet af individer til tiden t.
a) Opskriv en differentialligning, som N(t) må opfylde, når proportionalitets-
faktoren er 2 *10^-8
b) Bestem en forskrift for som funktion af t, når det
antages, at antal individer til N
tiden t = 0 er 200.000
c) Bestem antal individer i populationen, når væksthastigheden er størst.
Jeg håber meget på hjælp til denne opgave.
- På forhånd tak.
- confidential .
Svar #1
21. januar 2008 af dnadan (Slettet)
a) logistiskvækst
b) løs differentialligningen
c) V_max = M/2
b) løs differentialligningen
c) V_max = M/2
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
