Matematik
Gåde
20. januar 2008 af
Tara987 (Slettet)
jeg har 60 får og der kommer en mand i 9 dage og køber nogle.
hvor mange køber han hver dag, men det antal han køber skal hele tiden være et uligtal
hvor mange køber han hver dag, men det antal han køber skal hele tiden være et uligtal
Svar #1
21. januar 2008 af t00hey (Slettet)
Det kan ikke lade sig gøre.
Lægger man 2 ulige tal sammen, får man et lige tal. Hvis vi lægger de ni tal sammen parvis:
(a+b) + (c+d) + (e+f) + (g+h) +i = 60
så bliver alle parenteserne altså et lige tal. Lægges lige tal sammen, får man et lige tal. Du ender altså med at have
et_lige_tal + et_ulige_tal = 60, og denne ligning har ingen løsning. :)
Lægger man 2 ulige tal sammen, får man et lige tal. Hvis vi lægger de ni tal sammen parvis:
(a+b) + (c+d) + (e+f) + (g+h) +i = 60
så bliver alle parenteserne altså et lige tal. Lægges lige tal sammen, får man et lige tal. Du ender altså med at have
et_lige_tal + et_ulige_tal = 60, og denne ligning har ingen løsning. :)
Svar #2
21. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
"...og køber nogle". Der står intet om at han køber alle fårene, så en løsning kunne være:
1+1+1+1+1+1+1+1+1 = 9
1+1+1+1+1+1+1+1+1 = 9
Skriv et svar til: Gåde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
