Matematik
sandsynlighedsregning?
21. januar 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af. Er generelt dårlig til sandsynlighedsregning.
Håber at der er nogen, som kan hjælpe mig med den?
En fabrik, der producerer tøjklemmer, har to maskiner M_1 og M_2, som fremstiller henholdsvis 60% og 40% af den samlede produktion. Af de på maskinerne M_1 og M_2 fremstillede tøjklemmer er henholdsvis 5% og 8% defekte.
a) "Oversæt" opgaven til nogle udsagn om hændelser, sandsynligheder og betingede sandsynligheder.
b) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældigt udtaget tøjklemme er defekt.
c) En tilfældigt udtaget tøjklemme viser sig at være defekt. Bestem sandsynligheden for, at denne er produceret på maskine M_1.
#a)Hvad menes der med "oversæt"? :S Det er nok mig som ikke helt forstår det.
b) og c) kan jeg ikke rigtig se mig ud af.
Jeg har en opgave som jeg ikke lige kan finde ud af. Er generelt dårlig til sandsynlighedsregning.
Håber at der er nogen, som kan hjælpe mig med den?
En fabrik, der producerer tøjklemmer, har to maskiner M_1 og M_2, som fremstiller henholdsvis 60% og 40% af den samlede produktion. Af de på maskinerne M_1 og M_2 fremstillede tøjklemmer er henholdsvis 5% og 8% defekte.
a) "Oversæt" opgaven til nogle udsagn om hændelser, sandsynligheder og betingede sandsynligheder.
b) Bestem sandsynligheden for, at en tilfældigt udtaget tøjklemme er defekt.
c) En tilfældigt udtaget tøjklemme viser sig at være defekt. Bestem sandsynligheden for, at denne er produceret på maskine M_1.
#a)Hvad menes der med "oversæt"? :S Det er nok mig som ikke helt forstår det.
b) og c) kan jeg ikke rigtig se mig ud af.
Svar #2
21. januar 2008 af ibibib (Slettet)
a)
P(M_1)=0,60.
P(M_2)=0,40.
D: Klemmen er defekt.
P(D|M_1)=0,05.
P(D|M_2)=0,08.
b) P(D)=P(D|M_1)·P(M_1)+P(D|M_2)·P(M_2)= osv.
c) Prøv selv vha dine formler.
P(M_1)=0,60.
P(M_2)=0,40.
D: Klemmen er defekt.
P(D|M_1)=0,05.
P(D|M_2)=0,08.
b) P(D)=P(D|M_1)·P(M_1)+P(D|M_2)·P(M_2)= osv.
c) Prøv selv vha dine formler.
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
