Matematik
Andengradspolynomium
21. januar 2008 af
Anne_Khatrine (Slettet)
Hejsa jeg har et lille problem... jeg ved ikke om jeg har lavet den rigtig... kan nogen af jer se på den?
Bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod.
f(x)=2x^2-3x+c
Min del:
f(x)=2x^2-3x+c
T=-b^2-4ac/4a=0
T=-3^2-4*2*c=0
T=-3^2-4*2=c
c=-3^2-4*2
c=-12
Bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod.
f(x)=2x^2-3x+c
Min del:
f(x)=2x^2-3x+c
T=-b^2-4ac/4a=0
T=-3^2-4*2*c=0
T=-3^2-4*2=c
c=-3^2-4*2
c=-12
Svar #1
21. januar 2008 af mathon
2x^2-3x+c
d = b^2 - 4ac = 0
d = (-3)^2-4*2*c = 0
9-8c = 0
8c = 9
c = (9/8)
2x^2-3x+(9/8)
d = b^2 - 4ac = 0
d = (-3)^2-4*2*c = 0
9-8c = 0
8c = 9
c = (9/8)
2x^2-3x+(9/8)
Svar #2
21. januar 2008 af Sherwood (Slettet)
d=b^2-4*ac
d=(-3)^2-4*2*c
d=9-8c
Hvis andengradspolynomiet kun skal have en rod, må det gælde, at diskriminanten er lig med 0.
d=0
9-8c=0
<=>
9=8c
<=>
9/8=c
d=(-3)^2-4*2*c
d=9-8c
Hvis andengradspolynomiet kun skal have en rod, må det gælde, at diskriminanten er lig med 0.
d=0
9-8c=0
<=>
9=8c
<=>
9/8=c
Skriv et svar til: Andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
