Matematik
Polynomier.. Hjælp!
08. august 2004 af
soren_and (Slettet)
Jeg er fuldstændig på bar bund efter sommerferien! Nogen der ka hjælpe:
Bestem samtlige rødder i følgende polynomium:
g(x)=5x^3-2x^2-3x
f(x)=2x^3+6x^2-2x-6
Vis ved at gange de to paranteser sammen, at: (2x^2+8x+6)(x-1)=f(x)
Benyt herefter nulreglen til at bestemme rødderne i f.
Bestem tal a,b og c så:
x^3+x^2-7x+5=(x-1)(ax^2+bx+c)
Beregn herefter den eksakte værdi af rødderne i trediegradspolynomiet.
Bestem samtlige rødder i følgende polynomium:
g(x)=5x^3-2x^2-3x
f(x)=2x^3+6x^2-2x-6
Vis ved at gange de to paranteser sammen, at: (2x^2+8x+6)(x-1)=f(x)
Benyt herefter nulreglen til at bestemme rødderne i f.
Bestem tal a,b og c så:
x^3+x^2-7x+5=(x-1)(ax^2+bx+c)
Beregn herefter den eksakte værdi af rødderne i trediegradspolynomiet.
Svar #1
08. august 2004 af erdos (Slettet)
Den første: sæt x udenfor en parantes, benyt nulreglen samt find rødderne for andengradspolynomiet.
Den anden: Gang dem sammen som det står skrevet. Rødderne findes ved at bestemme rødderne for x-1 samt 2x^2+8x+6.
Den tredje: Gang paranteserne sammen og giv værdier til a, b og c, så kravet opfyldes. Rødder findes som i de ovenstående.
Den anden: Gang dem sammen som det står skrevet. Rødderne findes ved at bestemme rødderne for x-1 samt 2x^2+8x+6.
Den tredje: Gang paranteserne sammen og giv værdier til a, b og c, så kravet opfyldes. Rødder findes som i de ovenstående.
Skriv et svar til: Polynomier.. Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
