Matematik
Hjælp
22. januar 2008 af
Miss-Lang (Slettet)
Hej alle sammen. Er der nogen der ka hjælpe mig med de her opgaver?
1. Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomiet.
2. En funktion f(x) er givet ved f(x)= (-1/3)*x^3+2x^3. Bestem monotoniforholdene for f(x).
Tak
1. Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf. Opskriv en forskrift for polynomiet.
2. En funktion f(x) er givet ved f(x)= (-1/3)*x^3+2x^3. Bestem monotoniforholdene for f(x).
Tak
Svar #1
22. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad har du forsøgt dig med?
1) Udnyt at f(x)=ax^2+bx+c = a(x-r1)(x-r2)
2) Find f'(x), f'(x)=0 og lav fortegnsvariation.
1) Udnyt at f(x)=ax^2+bx+c = a(x-r1)(x-r2)
2) Find f'(x), f'(x)=0 og lav fortegnsvariation.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
