Matematik

Differentation

22. januar 2008 af Nick8 (Slettet)
Hej, jeg skal have hjælp til at differentiere denne funktion..
x^3-6x^2+9x-4

så bliver det:

3x^2-12x+9

Så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre for at få et resultat!




Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2008 af Vildeper (Slettet)

Tag et led af gangen og slå op i din matematikbog.
Start med at se hvordan man differentierer x^3
derefter -6x^2 osv.

x^a bliver til a*x^(a-1) dvs.
x^3 bliver til 3*x^(3-1)=3x^2 (første led i den differentieret funktion)

fortsæt selv....

Hilsen Michael :-)

Svar #2
22. januar 2008 af Nick8 (Slettet)

ja det ved jeg godt :) Det er også det jeg har gjort hvis du kigger 3x^2-12x+9

Men jeg skal bruge det i en funktions analyse og jeg skal derfor udlede et resultat af ovenstående funktion, jeg tror det er noget med x'erne over på den eneside osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2008 af mathon

en funktions analyse KUNNE omfatte en bestemmelse af monotoniintervaller:

f'(x) = 3x^2-12x+9 = 3(x-1)(x-3).... osv.......

Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.