Matematik
Monotoniforhold
24. januar 2008 af
Optimus Prime (Slettet)
Har nogle problemer med en opgave omhandlende monotoniforhold.
Har fundet ekstremapunkterne, men er i tvivl om hvordan jeg skal lave det der > og < skema .. og skemaet med pile.
Har ekstremapunkterne: (-2;-13) , (0;-5)& (1;-6.25)
F(x): 3/4x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
Dette er differentieret til:
F´(x): 3*x^3 + 3*x^3 - 6*x
__________________
Er der nogen der kan hjælpe mig nu i har fået disse oplysninger . eller skal der mere til ?
Har fundet ekstremapunkterne, men er i tvivl om hvordan jeg skal lave det der > og < skema .. og skemaet med pile.
Har ekstremapunkterne: (-2;-13) , (0;-5)& (1;-6.25)
F(x): 3/4x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
Dette er differentieret til:
F´(x): 3*x^3 + 3*x^3 - 6*x
__________________
Er der nogen der kan hjælpe mig nu i har fået disse oplysninger . eller skal der mere til ?
Svar #1
24. januar 2008 af mathon
tastfejl: f´(x) = 3*x^3 + 3*x^2 - 6*x
monotoniintervaller:
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<1 er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>1 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
monotoniintervaller:
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<1 er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>1 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
Svar #2
24. januar 2008 af MuhammedAbdul (Slettet)
F(x): 3/4x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
for x>1 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
Har ekstremapunkterne: (-2;-13) , (0;-5)& (1;-6.25)
F(x): 3/4x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
Dette er differentieret til:
F´(x): 3*x^3 + 3*x^3 - 6*x = F(U)
for x>1 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
Har ekstremapunkterne: (-2;-13) , (0;-5)& (1;-6.25)
F(x): 3/4x^4 + x^3 - 3x^2 - 5
Dette er differentieret til:
F´(x): 3*x^3 + 3*x^3 - 6*x = F(U)
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
