Matematik
Vektorregning
24. januar 2008 af
Oziriz (Slettet)
Jeg har siddet og kigget på denne opgave i et stykke tid, men uden held.. Så det ville være dejligt med lidt hjælp!
Om to vektorer a og b oplyses at:
|a| = 3
|b| = 8
<(a,b)=110grader (vinklen mellem a og b er 110 grader)
Bestem et gradtal for vinklen imellem vektorerne a+b og a-b.
Om to vektorer a og b oplyses at:
|a| = 3
|b| = 8
<(a,b)=110grader (vinklen mellem a og b er 110 grader)
Bestem et gradtal for vinklen imellem vektorerne a+b og a-b.
Svar #1
24. januar 2008 af Mikkat (Slettet)
Du har en formel om vinkel mellem vektorer
cos(v)=a*b/(|a|*|b|). (*)
Brug den på vektorerne a+b og a-b.
(a+b)*(a-b) finder du ved at udnytte, at a*b kan bestemmes vha. formlen (*) på vinklen 110 grader
Når du skal finde |a+b| finder du først |a+b|^2 som |a|^2+|b|^2 + 2a*b
Håber det hjalp dig igang
cos(v)=a*b/(|a|*|b|). (*)
Brug den på vektorerne a+b og a-b.
(a+b)*(a-b) finder du ved at udnytte, at a*b kan bestemmes vha. formlen (*) på vinklen 110 grader
Når du skal finde |a+b| finder du først |a+b|^2 som |a|^2+|b|^2 + 2a*b
Håber det hjalp dig igang
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
