Matematik
Nulpunkter i 3gradspolynomie
24. januar 2008 af
anders01 (Slettet)
Jeg har denne ligning: x^3-2x^2-4x+8 ... men hvordan er det man finder nul punkterne. Jeg ved den skal ændres til et anden grads polynomie men hvordan bestemmer man det tal man skal differencere med (x+?)
Svar #1
24. januar 2008 af toast7 (Slettet)
differentieret:
3x^2-4x-4+0
sæt lig 0
hvis det var en del af spørgsmålet?
3x^2-4x-4+0
sæt lig 0
hvis det var en del af spørgsmålet?
Svar #2
24. januar 2008 af Mikkat (Slettet)
Hvis du mener, du skal dividere med et polynomium x+... for at få trediegradspolynomiet faktoriseret som et førstegradspolynomium gange et andegrdaspolynomium, skal du dividere med x-en rod.
En rod i polynomiet kan du finde ved at tegne grafen på din lommeregner og se om du kan finde et sted hvor grfaen skærer x-aksen.
Må du ikke bare løse ligningen vha. solve på din lommeregner?
En rod i polynomiet kan du finde ved at tegne grafen på din lommeregner og se om du kan finde et sted hvor grfaen skærer x-aksen.
Må du ikke bare løse ligningen vha. solve på din lommeregner?
Svar #3
24. januar 2008 af mathon
mulige heltallige rødder +-{1,2,4,8}
f(x) = x^3-2x^2-4x+8
f({1,2,4,8}) = {3,0,24,360}, hvoraf ses, at x = 2 er rod
f({-1,-2,-4,-8}) ={9,0,-72,-600 }, hvoraf ses, at x = -2 er rod
f(x) = x^3-2x^2-4x+8 = (x+2)(x-2)^2
nulpunkter for:
x = -2 og x = 2
f'(x) = 3x^2-4x-4 = 3(x-2)(x+(2/3))
nulpunkter:
x = -(2/3) og x = 2
f(x) = x^3-2x^2-4x+8
f({1,2,4,8}) = {3,0,24,360}, hvoraf ses, at x = 2 er rod
f({-1,-2,-4,-8}) ={9,0,-72,-600 }, hvoraf ses, at x = -2 er rod
f(x) = x^3-2x^2-4x+8 = (x+2)(x-2)^2
nulpunkter for:
x = -2 og x = 2
f'(x) = 3x^2-4x-4 = 3(x-2)(x+(2/3))
nulpunkter:
x = -(2/3) og x = 2
Skriv et svar til: Nulpunkter i 3gradspolynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
