Matematik

Halløj :)

25. januar 2008 af KajaWestergaard (Slettet)
I min emneopgave står der:

Løsning af 2. gradsligninger, når b eller c er 0.

Mine notater giver ikke rigtig sammenhæng, så jeg ville lige prøve her :)

Håber virkelig i kan hjælpe..
På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=461546

Svar #2
26. januar 2008 af KajaWestergaard (Slettet)

Nulreglen der skal bruges, er det den samme som nulpunktsformlen ?? men hvis jeg skal bruge denne formel, skal jeg først til at finde diskriminanten og den er ikke regnet ud i det eksempel jeg følger..

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Nulreglen er ikke det samme som nulpunktsformlen. nulreglen kan du bruge til at finde et andengradspolynomiums rødder, hvis c=0. Det går ud på at du sætter en fællesfaktor uden for parentes. Hvis den ene af faktorerne så er nul, giver hele stykket nul.

Svar #4
26. januar 2008 af KajaWestergaard (Slettet)

hmm okay, resultatet giver altså 0 !?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

Ja, for hvis c=0 skærer grafen jo i (0,0)

Svar #6
28. januar 2008 af KajaWestergaard (Slettet)



I dette eksempel: 3x2 + 4x = 0 bliver grafen så vandret på x-aksen, når mine nulpunkter er blevet udregnet til -1,33 V 0 ??

Skriv et svar til: Halløj :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.