Matematik
Differentialkvotient
25. januar 2008 af
Callidus (Slettet)
Hjælp! Hvordan løser jeg denne opgave:
Parablen med ligningen y=ax^2 + bx +c tangerer linien y =x i (0,0). desuden er y = 2x-3 tangent til parablen. Beregn konstanterne a, b og c.
Parablen med ligningen y=ax^2 + bx +c tangerer linien y =x i (0,0). desuden er y = 2x-3 tangent til parablen. Beregn konstanterne a, b og c.
Svar #1
25. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Du skal opstille 4 ligninger med 4 ubekendte og derefter løse dem.
1. Da grafen går gennem (0,0) er første ligning c=0.
2. Da f '(0)=1 er anden ligning b=1.
De første 2 ligninger var kun med en ubekendte og opgaven bliver nu at løse to ligninger med to ubekendte:
3. ax²+x=2x-3
4. 2ax+1=2.
1. Da grafen går gennem (0,0) er første ligning c=0.
2. Da f '(0)=1 er anden ligning b=1.
De første 2 ligninger var kun med en ubekendte og opgaven bliver nu at løse to ligninger med to ubekendte:
3. ax²+x=2x-3
4. 2ax+1=2.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
