Andre fag
NATURFAG!!!!
11. august 2004 af
sweety-pigen (Slettet)
Hejza!
Nogen der kan hjælpe med at finde forskriften for den eksponentielle udvikling, der er bestemt ved f(-2)= 4 og f(7)= 1
Beregn f(-1) og f(5)
Nogen der kan hjælpe med at finde forskriften for den eksponentielle udvikling, der er bestemt ved f(-2)= 4 og f(7)= 1
Beregn f(-1) og f(5)
Svar #1
11. august 2004 af frodo (Slettet)
du kigger i din formel samling, hvor du finder en formel til når du kender 2 punkter på grafen, idet du husker at f(x)=y
for ikke at overanstrenge dig lyder formlen:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b= f(x1^)*a^(-x1)
f(x)=b*a^x
for ikke at overanstrenge dig lyder formlen:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
b= f(x1^)*a^(-x1)
f(x)=b*a^x
Svar #2
11. august 2004 af Little M (Slettet)
En eksponentiel funktion har forskriften f(x) = b*a^x, hvor a og b er positive og a er forskellig fra 1.
Så f(-2)= b*a^-2=4 og
f(7)= b*a^7 = 1
Substitutions metoden anvendes, så
b*a^-2 - 4 = b*a^7 - 1 <=>
a^-2 - a^7 = 3
Således kan du så løse for først a og dernæst b.
Men hvis I er kommet til formlen er det en del lettere at bruge den:
Forskrift for eksponentiel udvikling gennem (x1,y1) og (x2,y2) med x1>x2 fås af:
a = den (x1-x2)'ne rod af (y1/y2)
b = y1/a^x1
Håber du kan bruge det
-Mette
Skriv et svar til: NATURFAG!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
