Almen studieforberedelse (AT)

Biologi kombineret med religion eller samfundsfag

27. januar 2008 af hilo (Slettet)
Hej folkens
Jeg har tænkt på at skrive om forsning i stamceller og etik.
Har tænkt på at kombinere fagene biologi og samfundsfag. Men spørgesmålet er om det måske kunne være en bedre ide at skifte samfundsfag med religion..?

/Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af Occulta (Slettet)

Religionsfaget er i hvert fald nok mere anvendeligt i forhold til etik, hvor du kan analysere holdninger ud fra etiske traditioner som pligtetik og nytteetik.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Klaraa (Slettet)

hej

jeg skriver om det samme og efter en lang snak med min vejleder blev vi enige om at jeg skriver i biologi og samfundsfag, idet jeg har det på A

men det betyder ikke at religion ikke kan lade sig at gør, men du skal være opmærksom på at der måske ikke kan være så mange diskussioner når det er religion idet religonen klart melder ud hvilke holdning det har til brug af stamceller.og det kommer dermed meget til at handle om etik. hvis du derimod vælger samfundsfag kan du begynde at snakke om økonomien, støtten til det, eller om sådan en forskning kan misbruges og hvilke konsekvenser forskningen har på samfundsplanen osv.. Her vil mulighederne være størst efter min mening ...

Svar #3
29. januar 2008 af hilo (Slettet)

# 2 Jeg har samf på b, og det interessere mig også mere, så derfor er valget faldt på samfundsfag. Men der er mange andre som skriver indenfor det samme område i biologi, som har valgt religion som andet fag.

Jeg har i hvertfald også tænkt på at jeg gerne vil beskæftige mig med problematikken omkring hvorvidt man fra samfundets side kan gribe ind når det gælder forskning, samtidig med at kigge lidt på lovgivningen omkring forskning generalt, og i forhold til stamceller med henblik på finde nye behandlingsmetoder.

Jeg var der i tvivl om hvorvidt man kunne koble etik til samfundsfag, men det ser ud til at jeg godt kan bruge samfundsfag som indfaldsvinkel.

hilsen Hilo

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2008 af Klaraa (Slettet)

#3Hej igen:)

Til det sidste som du har skrevet. Selvom du har valgt samfundsfag stedet fir religon kan du sagtens stadig godt inddrage etik i din synopsis, idet det at stifte et råd er noget politiks og dermed høre det inde i samfundsfag. generelt spørgsmålet omkring hvem der rent faktisk bestemmer hvordan forskningen skal foregå, og hvilke begrænsninger der skal være ved brug af stamceller er vel også noget politisk der vil bliver diskuteret i regeringen..


Skriv et svar til: Biologi kombineret med religion eller samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.