Matematik

Kugleafsnit

27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)
Jeg er knap så skarp til matematik så jeg beder om hjælp til den her opgave...

For rumfanget af et kugleafsnit gælder følgende formel:

V=(pi/3)h(3a^2+h^2)

a) find a udtrykt ved de øvrige størrelser.

b) Find værdien af a, når V = 140 og h = 2,1

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er dit udmiddelbare bud på isolering af a?

Hint: del med (pi/3)h først.

Svar #2
27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

Nope jeg har ingen ide om hvordan jeg skal isolere a...

opgave b tror jeg godt jeg kan finde ud af når jeg kender opgave a...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

V=(pi/3)h(3a^2+h^2)
<=>
(3V/pi)*h=3a^2+h^2
<=>
3hV/pi-h^2=3a^2
<=>
hV/pi-h^2/3=a^2
<=>
a=...

Svar #4
27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

hehe... har du mulighed for at beskrive hvad du har gjort undervejs :)

Skriv et svar til: Kugleafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.