Matematik

Sild

27. januar 2008 af JTPUK (Slettet)
Hej.

Jeg har 2700 stk slid. hvordan finder jeg ud af hvad de vejer tilsamenne når vægen er forskellig mellem 75-135g ??

Smil fra mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Har du skrevet opgaven ordret ned?
For mig ligner det lidt, at du mangler nogle oplysninger(procent eller lignende)

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Prøv med en vægt :) Eller hvad med at beregne, hvad de maksimalt vejer og hvad de minimalt vejer?

maks: 135g*2700
min:75g*2700

Svar #3
27. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

Ja en vægt ville være en god ide :-)

Skal jeg så lægge de 2 tal sammen?
135*2700= 364500
70*2700 = 189000
364500+189000= 553500g ???

Svar #4
27. januar 2008 af JTPUK (Slettet)

Altså min opgave lyder?
Hvad vejer sildene tilsammen?

Vægt.... Antal sild
]75;85] 100
]85;95] 380
]95;105] 800
]105;115] 930
]115;125] 420
]125;135] 70

Har udregnet intervalmidtpunkt og frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Så udregn middelværdien ved at gange hvert intervalmidtpunkt med intervallets frekvens og lægge disse produkter sammen. Eksempelvis har første interval midtpunkt 80g og frekvens 100/2700=1/27 så det bidrager med 80*1/27 til middelværdien for sildenes vægt.

Når du har udregnet middelværdien, har du et tal, der med god tilnærmelse approksimerer den vægt man kan "forvente" hver af de 2700 sild har, så 2700 gange middelværdien må være det svar, du søger! (Men husk, at det er en approksimation)

Skriv et svar til: Sild

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.