Matematik

Isolering

27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)
Jeg sidder igen med en simpel opgave som omhandler isolering. Jeg vil virkelig gerne have hjælp til den, men i må gerne uddype hvordan i gør. Fordi jeg gerne vil lære hvordan man gør...

2=(3-x)/(-3)

jeg ved at x er 9, men hvordan når man frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

start med at gange med -3 på begge sider.
Træk herefter 3 fra på begge sider, hvormed x er isoleret.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2008 af Arvin (Slettet)

Du starter med at gange med (-3) på begge sider. Dette vil fjerne brøken på højre side og du vil have 2*(-3)=(-6) på venstre side.

(-6)=3-x

Næste skridt er at subtrahere (minuse) med tre på begge sider:

(-6)-3=(-x)
(-9)=(-x)

Nu kan du dividere med minus på begge sider og du vil få:

9=x

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2 der er nu ikke noget, der hedder minuse, trække fra :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2008 af Nariman (Slettet)

Hej Bj...
Jeg tror at jeg kan hjælpe dig...
Vi starter med at kigge på din opgave
2=(3-x)/(-3) <=>
2*(-3)= (3-x)/(-3)*(-3) Vi har her ganget -3 på begge sidder for at få tallet som står under brøkstregen til at være lig med 1. Og når man dividere med 1 er der kun (3-x) tilbage.
Nu står der:
-6=(3-x)/1 som er det samme som -6=(3-x).
For at få 3-tallet over på venstre side skal vi så trække det fra de -6. Dette gør man da der imellem 3 og x er et minus. Og da 3 er positiv skal vi trække det fra for at det forsvinder på højre side. Altså kommer det til at se ud på følgende måde:
-6-3=(3-x)-3 <=> -9= -x og derfor må x = 9... Håber det hjalp... :) Skriv bare igen hvis jeg ikke var go' nok til at forklare det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Gad vide hvad de ville sige, hvis man gik til mundtlig eksamen og sagde: "Ja, først starter jeg med at plusse med 5, hvorefter jeg kan minusse det hele med 20."

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5
De ville angiveligt blive trætte af at høre på det :-)
Og hvis det havde været min gamle matematiklærer, så havde han også rettet mig under selve eksaminationen:)

Svar #7
27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

#4 mange tak det hjalp en del. Ud fra de oplysning forsøgte jeg også selv, men mit ser lidt anderledes ud, men det giver 9??

2=(3-x)/(-3)
2=-1+0,(1/3)x

0,(1/3)x=3

x=3/0,(1/3)
x=9

Er det også en korrekt måde at gøre det på?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

det komma er ikke forståeligt.
Men hvis du ønsker at gøre det således:
2=(3-x)/(-3)
<=>
2=-1+x/3
<=>
3=x/3
<=>
9=x

Svar #9
27. januar 2008 af bj-jensen (Slettet)

kommaet betød bare at der skulle stå 0 komma entrede del altså 0,3333333

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#9
Hvilket ikke giver mening, thi 1/3=0,3333333333333

Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.