Matematik

sinus relationen

28. januar 2008 af Niclas90 (Slettet)
jeg skal finde lille b
a/SIN(A ) = b/sin(B ) = c / sin(C )
så den hedder 2.26/sin(28,74) = b/sin(75.73) = 4,86/sin(75.53)

og så hedder den
4,70 = b/sin(75.73) = 5,02

Herfra ved jeg ikke hvad jeg skal, det er det sidste jeg mangler i min opgave kan jeg evt få nogle hints ?

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af Jesper-rod (Slettet)

der er en fejl!

det du har skrevet siger at

4,70=5,02

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

For at finde b kan du gøre følgende:

SinA/a = SinB/b <=>

Sin(28,74)/2,26 = Sin(75,73)/b

Du skal gange over kors:

Sin(28,74)*b = 2,26*Sin(75,73)

Herefter skal du isolere b, dvs. b skal nu stå alene. Det gøre man ved, at dividere med samme tal på begge sider, da det skal betragtes som en ligning - det man gøre på den ene side gøre man også på den anden.

(Sin(28,74)*b)/(Sin28,74) = (2,26*Sin(75,73))/(Sin(28,74))

b = (2,26*Sin(75,73))/(Sin(28,74))

tast det ind på din lommeregner, så har du svaret..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Det kunne have gjort lettere ved:
a/sinA=b/sinB <=> a*sinB/sinA=b

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

#3 Ja - men det var fordi jeg ville vise #0 de enkelte trin man går igennem :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#4
Ja, men du må huske på, at sinurelationen kan skrives som:
a/sinA=b/sinB=c/sinC (1)
eller
sinA/a=sinB/b=sinC/c (2)

1 vælges, når man skal finde en side, thi det er hurtigere(og lettere) at isolere en side.

2 vælges, når man skal finde en vinkel, thi det er hurtigere(og lettere) at isolere en vinkel.

Men ikke desto mindre er det korrekt, det du skriver, det kunne bare være gjort lettere.


Skriv et svar til: sinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.