Matematik
cosinusrelationen?
28. januar 2008 af
hollak (Slettet)
To personer bestemmer en flods bredde ved hjælp af et målebånd og en vinkelmåler. De to personer står 11 meters afstand og måler sigtevinklerne A og C til et træ på den anden side af floden. Vinkel A måles 79 grader og vinkel C til 64 grader
- Bestem BC. Skal jeg bruge cosinusrelationen?
- Bestem flodens bredde altså højde fra B i trekant ABC. Hvordan finder jeg højden her?
- Bestem BC. Skal jeg bruge cosinusrelationen?
- Bestem flodens bredde altså højde fra B i trekant ABC. Hvordan finder jeg højden her?
Svar #1
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)
|AC|=b=11m
A=79
C=64
B=180-A-C
siden a kan herved bestemmes ved brug af sinusrelationen.
- Prøv at tegne situationen, så kan de være, at du for dig en lys idet til, hvorledes denne højde beregnes.
A=79
C=64
B=180-A-C
siden a kan herved bestemmes ved brug af sinusrelationen.
- Prøv at tegne situationen, så kan de være, at du for dig en lys idet til, hvorledes denne højde beregnes.
Svar #2
28. januar 2008 af hollak (Slettet)
ja, det har jeg gjort men kan stadig ikke forstå hvordan jeg skulle finde højden..
Skriv et svar til: cosinusrelationen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
