Matematik
Differentialligning
28. januar 2008 af
Tipp-Ex (Slettet)
Indbyggertallet N(t) i en by er beskrevet ved differentialligningen:
dN/dt = kN,
når t er antal år efter 1930.
Det oplyses, at der i 1930 var 80.000 indbyggere i byen, og at der i 1950 var 100.000.
Hvordan finder jeg en forskrift for N(t) her?
På forhånd tak.
dN/dt = kN,
når t er antal år efter 1930.
Det oplyses, at der i 1930 var 80.000 indbyggere i byen, og at der i 1950 var 100.000.
Hvordan finder jeg en forskrift for N(t) her?
På forhånd tak.
Svar #1
28. januar 2008 af dnadan (Slettet)
dy/dx=ky
har løsningen
y=c*e^(kx)
hvor c og k er konstanter, som du beregner ved brug af dine to punkter.
har løsningen
y=c*e^(kx)
hvor c og k er konstanter, som du beregner ved brug af dine to punkter.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
