Matematik
Trigonometrisk funktion
28. januar 2008 af
Callidus (Slettet)
Vanddybden y m i en havn varierer pga. tidevandet, og kan beskrives ved
f(t)= 1,50 cos((pi/6)* t) + 1,55
hvor t er tiden målt i timer efter midnat. tegn grafen. Beregn og tolk f'(9).
- Jeg har tegnet grafen på cas, men kan ikke komme videre med det næste. Skal jeg bare sætte 9 ind på t's plads eller skal jeg først differentiere ovenstående funktion og derefter sætte 9 ind på t's plads?
f(t)= 1,50 cos((pi/6)* t) + 1,55
hvor t er tiden målt i timer efter midnat. tegn grafen. Beregn og tolk f'(9).
- Jeg har tegnet grafen på cas, men kan ikke komme videre med det næste. Skal jeg bare sætte 9 ind på t's plads eller skal jeg først differentiere ovenstående funktion og derefter sætte 9 ind på t's plads?
Svar #1
29. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Da det er f'(9) skal du naturligvis differentiere den. Med hensyn til tolkningen så husk at:
f'(t) = dy/dt
Du ved at y er vanddybden, og at t er tiden.
f'(t) = dy/dt
Du ved at y er vanddybden, og at t er tiden.
Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
