Historie
Økonomi
29. januar 2008 af
Bent123 (Slettet)
Vil høre om der var nogle der ved, hvor på nettet man kan finde noget der beskriver den, samfundsøkonomiske udvikling i Danmark fra 1980 til 1993.
På forhånd tak
Vil høre om der var nogle der ved, hvor på nettet man kan finde noget der beskriver den, samfundsøkonomiske udvikling i Danmark fra 1980 til 1993.
På forhånd tak
Svar #2
30. januar 2008 af Chr26 (Slettet)
Hejsa,
Som svar på #1, så har Danmarks statistik en del, men det er lidt svært at få et overblik på den side i forhold til dit spørgsmål, synes jeg.
http://www.dst.dk/
………………
Fandt via google økonomiministeriet, som har noget om de sidste 50 års økonomi i Danmark inklusiv tabeller og statistik:
http://www.oem.dk/publikationer/50aar/index.htm#Indhold
...............
Jeg ved ikke, om de følgende bøger er noget for dig, da jeg ikke kender dit niveau/alder, men de ser ud til at handle om dit spørgsmål :
www.bibliotek.dk
Du søgte på: emne=1990-1999 og emne=samfundsøkonomi og emne=1980-1989 og ma=bå
Danmarks økonomi siden 1980 : en oversigt
Mikael Trier; Per Ulstrup Johansen
Emne: økonomi ; samfundsøkonomi ; Danmark ; 1980-1989 ; 1990-1999 ; 2000-2009
Beskrivelse af hovedlinierne i den økonomiske udvikling i Danmark siden 1980 med vægt på konjunkturbevægelserne, samt redegørelse for væsentlige økonomisk-politiske indgreb, institutionelle ændringer og demografiske forhold
BOG: 5. udgave. Handelshøjskolens Forlag, 2007. (Erhverv & samfund (Kbh. : 2000)) • 56 biblioteker
…………….
www.bibliotek.dk
Du søgte på: emne=1990-1999 og emne=samfundsøkonomi og emne=1980-1989 og ma=bå
Salomonsen, Steen
Det offentliges marked : om brydningen mellem markedsøkonomi og kommandoøkonomi under de borgerlige regeringer 1982-1993
Emne: den offentlige sektor ; privatisering ; samfundsøkonomi ; 1980-1989 ; 1990-1999 ; Regeringen Schlüter
Bestil bog denne udgave Se hvilke biblioteker der har materialet
BOG: Ting, 1994 • 16 biblioteker •
Se mere
255 sider, illustreret
Forlag: Ting
Opstilling i folkebiblioteker: 33.7
Litteraturliste: side 254-255
ISBN: 87-89959-02-7
Pris ved udgivelsen: kr. 228,00
………………
Måske kan et afsnit fra denne gymnasium bog bruges, som er fundet via www.bibliotek.dk :
Den er under 96.7 på biblioteket.
Schroeder, Peter
Det 20. århundredes Danmarkshistorie
Emne: 1900-1999 ; Danmark ; historie ; danmarkshistorie ; 1800-1899
Behandler de sidste ca. 150 års danmarkshistorie med udgangspunkt i de internationale impulser, begivenheder og udviklingstræk, der har formet og påvirket Danmark
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Columbus, 2007 • 55 biblioteker •
192 sider, illustreret (nogle i farver)
Forlag: Columbus
Form: undervisningsmaterialer
Opstilling i folkebiblioteker: 96.7
Beregnet til undervisning i det almene gymnasium, på hhx og htx
ISBN-13: 978-87-7970-055-0
Pris ved udgivelsen: kr. 230,50
Indhold: Danmarkshistorie og verdenshistorie ; Landbrug og industrialisering : den økonomiske udvikling ; Demokrati og forfatning : den politiske udvikling ; Forandringens årtier ; Fra fremgang til økonomisk krise ; Kampen mellem demokrati og diktatur ; Økonomisk omstilling og kold krig ; Opbygningen af velfærdsstaten ; Den europæiske økonomiske integration ; Ungdomsoprøret og det kulturelle opbrud ; Krise og omstilling : fra industrisamfund til servicesamfund ; Danmark og globaliseringen
.............
Du kunne også prøve at bladre i ’Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie’, som på biblioteket står under 96(Danmarkshistorie).
Bind 15 og 16 er nok dem, som du skal have fat i, som dækker 1980-1993
Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie
Olaf Olsen, f. 1928
Emne: danmarkshistorie ; historie ; Danmark
BOG: 2. udgave, 1. oplag. Gyldendal, & Politiken, 2002-2005
Bind 15. Lavvækst og frontdannelser. 1. udgave, 1. oplag. 2005 • 115 biblioteker •
redaktion: Olaf Olsen
17 bind, illustreret (nogle i farver)
Forlag: Gyldendal
Opstilling i folkebiblioteker: 96
Biblioteket anbefaler: Fra 14 år
Omslagstitel: Danmarkshistorien
Med litteraturhenvisninger
ISBN: 87-89068-26-2
Pris ved udgivelsen: kr. 5066,00
Bind 15: Lavvækst og frontdannelser : 1970-1985
af Poul Villaume
401 sider
Biblioteket anbefaler: Fra 14 år
ISBN: 87-89068-37-8
Pris ved udgivelsen: kr. 368,00.
…………………
Der er også vismændsrapporter over dansk økonomi fra 1962-1996 her, som kan købes via siden. Og vismændsrapporter er gratis på denne netside fra 1997-
http://www.dors.dk/sw3321.asp
Håber det hjalp lidt
Som svar på #1, så har Danmarks statistik en del, men det er lidt svært at få et overblik på den side i forhold til dit spørgsmål, synes jeg.
http://www.dst.dk/
………………
Fandt via google økonomiministeriet, som har noget om de sidste 50 års økonomi i Danmark inklusiv tabeller og statistik:
http://www.oem.dk/publikationer/50aar/index.htm#Indhold
...............
Jeg ved ikke, om de følgende bøger er noget for dig, da jeg ikke kender dit niveau/alder, men de ser ud til at handle om dit spørgsmål :
www.bibliotek.dk
Du søgte på: emne=1990-1999 og emne=samfundsøkonomi og emne=1980-1989 og ma=bå
Danmarks økonomi siden 1980 : en oversigt
Mikael Trier; Per Ulstrup Johansen
Emne: økonomi ; samfundsøkonomi ; Danmark ; 1980-1989 ; 1990-1999 ; 2000-2009
Beskrivelse af hovedlinierne i den økonomiske udvikling i Danmark siden 1980 med vægt på konjunkturbevægelserne, samt redegørelse for væsentlige økonomisk-politiske indgreb, institutionelle ændringer og demografiske forhold
BOG: 5. udgave. Handelshøjskolens Forlag, 2007. (Erhverv & samfund (Kbh. : 2000)) • 56 biblioteker
…………….
www.bibliotek.dk
Du søgte på: emne=1990-1999 og emne=samfundsøkonomi og emne=1980-1989 og ma=bå
Salomonsen, Steen
Det offentliges marked : om brydningen mellem markedsøkonomi og kommandoøkonomi under de borgerlige regeringer 1982-1993
Emne: den offentlige sektor ; privatisering ; samfundsøkonomi ; 1980-1989 ; 1990-1999 ; Regeringen Schlüter
Bestil bog denne udgave Se hvilke biblioteker der har materialet
BOG: Ting, 1994 • 16 biblioteker •
Se mere
255 sider, illustreret
Forlag: Ting
Opstilling i folkebiblioteker: 33.7
Litteraturliste: side 254-255
ISBN: 87-89959-02-7
Pris ved udgivelsen: kr. 228,00
………………
Måske kan et afsnit fra denne gymnasium bog bruges, som er fundet via www.bibliotek.dk :
Den er under 96.7 på biblioteket.
Schroeder, Peter
Det 20. århundredes Danmarkshistorie
Emne: 1900-1999 ; Danmark ; historie ; danmarkshistorie ; 1800-1899
Behandler de sidste ca. 150 års danmarkshistorie med udgangspunkt i de internationale impulser, begivenheder og udviklingstræk, der har formet og påvirket Danmark
BOG: 1. udgave, 1. oplag. Columbus, 2007 • 55 biblioteker •
192 sider, illustreret (nogle i farver)
Forlag: Columbus
Form: undervisningsmaterialer
Opstilling i folkebiblioteker: 96.7
Beregnet til undervisning i det almene gymnasium, på hhx og htx
ISBN-13: 978-87-7970-055-0
Pris ved udgivelsen: kr. 230,50
Indhold: Danmarkshistorie og verdenshistorie ; Landbrug og industrialisering : den økonomiske udvikling ; Demokrati og forfatning : den politiske udvikling ; Forandringens årtier ; Fra fremgang til økonomisk krise ; Kampen mellem demokrati og diktatur ; Økonomisk omstilling og kold krig ; Opbygningen af velfærdsstaten ; Den europæiske økonomiske integration ; Ungdomsoprøret og det kulturelle opbrud ; Krise og omstilling : fra industrisamfund til servicesamfund ; Danmark og globaliseringen
.............
Du kunne også prøve at bladre i ’Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie’, som på biblioteket står under 96(Danmarkshistorie).
Bind 15 og 16 er nok dem, som du skal have fat i, som dækker 1980-1993
Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie
Olaf Olsen, f. 1928
Emne: danmarkshistorie ; historie ; Danmark
BOG: 2. udgave, 1. oplag. Gyldendal, & Politiken, 2002-2005
Bind 15. Lavvækst og frontdannelser. 1. udgave, 1. oplag. 2005 • 115 biblioteker •
redaktion: Olaf Olsen
17 bind, illustreret (nogle i farver)
Forlag: Gyldendal
Opstilling i folkebiblioteker: 96
Biblioteket anbefaler: Fra 14 år
Omslagstitel: Danmarkshistorien
Med litteraturhenvisninger
ISBN: 87-89068-26-2
Pris ved udgivelsen: kr. 5066,00
Bind 15: Lavvækst og frontdannelser : 1970-1985
af Poul Villaume
401 sider
Biblioteket anbefaler: Fra 14 år
ISBN: 87-89068-37-8
Pris ved udgivelsen: kr. 368,00.
…………………
Der er også vismændsrapporter over dansk økonomi fra 1962-1996 her, som kan købes via siden. Og vismændsrapporter er gratis på denne netside fra 1997-
http://www.dors.dk/sw3321.asp
Håber det hjalp lidt
Skriv et svar til: Økonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
