Matematik
4.grads parabel
29. januar 2008 af
Zalcos (Slettet)
Har fået en aflevering for, heldigvis kun med få problemer, men en opgave ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe an.:
Find forskriften for et fjerdegradspolynomium der har rødderne 1, 2, 3 og 4, og som i 0 har værdien 5.
Håber der er en der vil lede mig på sporet :) tak
Find forskriften for et fjerdegradspolynomium der har rødderne 1, 2, 3 og 4, og som i 0 har værdien 5.
Håber der er en der vil lede mig på sporet :) tak
Svar #1
29. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Et fjerdegradspolynomium kan skrives på formen:
f(x) = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
Du kan således finde forskriften ved at indsætte dine rødder, og punktet (0,5):
5 = a(0-1)(0-2)(0-3)(0-4)
Heraf kan du finde a. Denne a indsætter du i den første ligningen sammen med dine rødder, og finder forskriften.
f(x) = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)
Du kan således finde forskriften ved at indsætte dine rødder, og punktet (0,5):
5 = a(0-1)(0-2)(0-3)(0-4)
Heraf kan du finde a. Denne a indsætter du i den første ligningen sammen med dine rødder, og finder forskriften.
Svar #2
29. januar 2008 af Zalcos (Slettet)
okay :) tak, det kan jeg egentlig godt se, nu du siger det :P. tak for sparket :D
Skriv et svar til: 4.grads parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
