Matematik

ortogonaale

29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)
Om vektorerne a og b oplyses at:
|a| (længden af a) = 3
og a prikket med b = 2

Bestem tallet t så vektorerne a og a+tb er ortogonale.

Ved slet ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Så skal a·(a+tb)=0.

Svar #2
29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)

Ja men hvordan skal jeg gribe opgaven an? Ved ikke hvad jeg skal gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

a·(a+tb) = 0
a² + abt = 0
3² + 2t = 0
osv.

Svar #4
29. januar 2008 af Oziriz (Slettet)

okay og så isolerer jeg bare t ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Skriv et svar til: ortogonaale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.