Matematik
Vektorer i rummet
30. januar 2008 af
Shabsi (Slettet)
Hey, nogen som kan give en hånd med følgende?
A(2,-2,1)
linje: (x) (1) (1 )
(y)=(2)+t(-1)
(z) (3) (1 )
På linjen ligger punktet P, som opfylder at :
vektorOP er vinkelret på vektorOA
bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet af trekant OAP.
Umiddelbart ville jeg benytte at vektorOA prikket med vektor OP = 0 når de er vinkelrette som i dette tilfælde, og jeg får hermed at OP = 0.. hvordan P's koordinater så udregnes ved jeg ikke :S ? ..
Anyone ? :)
A(2,-2,1)
linje: (x) (1) (1 )
(y)=(2)+t(-1)
(z) (3) (1 )
På linjen ligger punktet P, som opfylder at :
vektorOP er vinkelret på vektorOA
bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet af trekant OAP.
Umiddelbart ville jeg benytte at vektorOA prikket med vektor OP = 0 når de er vinkelrette som i dette tilfælde, og jeg får hermed at OP = 0.. hvordan P's koordinater så udregnes ved jeg ikke :S ? ..
Anyone ? :)
Svar #1
30. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Vi har OP = (1+t,2-t,3+t) og OA = (2,-2,1). Så er OA.OP = (1+t)*2+(2-t)*(-2)+(3+t)*1 = 2+2t+(-2+2t)+3+t = 2+2t-2+2t+3+t = 5t+3. Dette sættes lig 0, og du isolerer t. Denne t-værdi indsættes i parameterfremstillingen, og du får koordinaten for P.
Arealet af trekant OAP er så noget med (1/2)*det(OA,OP), ikke?
Arealet af trekant OAP er så noget med (1/2)*det(OA,OP), ikke?
Skriv et svar til: Vektorer i rummet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
