Matematik

monotoniforhold og ekstrema

30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)
Jeg har en ligning der lyder f(x)=x^3-2,5x^2-2x+7 hvor jeg først skal løse ligningen f(x)=0 og så bestemme monotoniforhold og lokale ekstrema hvordan gøres det lige?
Håber nogle kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

extrema findes ved:
f'(x)=0
monotomiforhold findes ved fortegnsundersøgelse.

Svar #2
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

Hvordan gør man lige det, jeg kan ikke finde det i min bog med noget eksempel på det

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1. Find f'(x)
2. Løs ligningen f'(x)=0
3. Indsæt tal lige før, mellem og efter de eventuelle fundne extrema.
4. Sammenfat dette i sætninger:
f har lokalt minimum...
f har lokalt maksimum i ...

f er monotomt aftagende i (skriv her et interval)

osv.

Svar #4
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

hmm det har vist været gennemgået engang hvor jeg ikke var der, synes ikke det siger mig noget.

Skriv et svar til: monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.