Matematik

værdimængde

30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg værdimængden for denne ligning:

f(x)=-3x^2-12x+5

Jeg har fundet ved hjælp af toppunktsformlen at x,y er
(-2,-7) men hvordan kommer jeg lige videre

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Er det en glad eller en sur parabel?
Vha. dette kan du nu opskrive værdimængden.

Svar #2
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

Det er en sur parabel pga den er negativ, men kan ikke lige se hvordan jeg kan skrive værdimængde udfra det.. de tal jeg har fundet er jo parablens toppunkt

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#2
Idet det er en sur parabel(a er negativ) så er funktions max altså ved toppunktet. Herefter aftager den kun.

Hjælper det dig?

Svar #4
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

det vil sige at værdimængden hedder uendelighedstegnet,-7 eller hvad

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

[17;-oo[

(Du har regnet toppunktet forkert ud)

Svar #6
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

oki hvor gør jeg noget forkert:

d=-12^2-(4*-3*5)
d=(-144)-(-60)
d=-84

T=12/-6,84/-12
T=-2,-7

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

-d/4a

-d=-((-12)^2-4*(-3)*5= -(144+60)= -(204) =-204

-204/(-3*4) =-204/(-12)=204/12 = 102/6= 51/3=17

Svar #8
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

oki ja der er da forskel kan jeg godt se hehe men hvad er det med -d/4a er det en formel der er et sted

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Det er formlen for y-værdien af toppunktet.

Svar #10
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

nå ja det er det da også hehe det kan jeg godt se, men der skal 5 da ikke bruges i det er da kun a som er -3 ikke? 5 er jo c den skal da kun bruges når man skal finde d eller har jeg misforstået noget :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)

d=b^2-4ac

Du regner næsten rigtigt, du har 'bare' to fortegnsfejl.

Svar #12
30. januar 2008 af Lunte83 (Slettet)

nå ja det kan jeg godt se nu det er fordi jeg bliver forvirret over det jeg skrev der hedder (-144)-(-60) det er vel der jeg glemmer mit plus,men skriver man det på lommeregner så regner den det ud til -84 underligt men tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.