Matematik
Potenssammenhæng
30. januar 2008 af
dikkelmikkel (Slettet)
3.006 B
Grafen for en funktion er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i f(x)
punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
a) Bestem en forskrift for . f(x)
Er det muligt da Dm(log(x)) = R+
Mvh.
Kan i give et hint?
Grafen for en funktion er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i f(x)
punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
a) Bestem en forskrift for . f(x)
Er det muligt da Dm(log(x)) = R+
Mvh.
Kan i give et hint?
Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)
En parabel:
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
benyt f(x)=a(x-r1)(x-r2)
til at bestemme a(indsæt dine to rødder og dit punkt, og isolér)
Herefter indsættes dine to rødder og den fundne værdi af a igen i f(x)=a(x-r1)(x-r2)(reducer til formen ax^2+bx+c)
Hvorefter forskriften er fundet
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)
benyt f(x)=a(x-r1)(x-r2)
til at bestemme a(indsæt dine to rødder og dit punkt, og isolér)
Herefter indsættes dine to rødder og den fundne værdi af a igen i f(x)=a(x-r1)(x-r2)(reducer til formen ax^2+bx+c)
Hvorefter forskriften er fundet
Skriv et svar til: Potenssammenhæng
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
