Matematik

nulreglen

31. januar 2008 af lost (Slettet)
nogen der kan fortælle mig hvordan man finder finder nulpunkter for denne funktion??

k(x)= (x-4)^2(x^2+4x-12)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af piper (Slettet)

Hvis (x-4)^2 eller (x^2 + 4x -12) er 0, så er k(x) 0. Det opgaven går ud på er at bestemme de x der opfylder at k(x) = 0. Det kan du ved brug af nulreglen gøre ret let.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2008 af mathon

k(x)= (x-4)^2(x^2+4x-12) = (x-4)^2*(x+6)(x-2)

k(x)=0
hvis
1) (x-4) = 0, dvs. x = 4

2) (x+6) = 0, dvs. x = -6

3) (x-2) = 0, dvs. x = 2

Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.