Matematik
Nulpunkter mm.
31. januar 2008 af
main_b (Slettet)
Har brug for hjælp til denne opgave..
f(x)=2*sin((x-"PI")/2)+2, hvor 0 <(el. lig med) X >(el. lig med) 4"PI"
a) Bestem funktionens nulpunkter
b) Gør rede for at funktionen har et maksimum og bestem x-værdien hørende til dette?
Funktionen er ret uoverskuelig skrevet op, men håber der sidder nogle som alligevel kan gennemskue denne opgave. For mine udregninger passer ikke.
PÅ forhånd tak!
f(x)=2*sin((x-"PI")/2)+2, hvor 0 <(el. lig med) X >(el. lig med) 4"PI"
a) Bestem funktionens nulpunkter
b) Gør rede for at funktionen har et maksimum og bestem x-værdien hørende til dette?
Funktionen er ret uoverskuelig skrevet op, men håber der sidder nogle som alligevel kan gennemskue denne opgave. For mine udregninger passer ikke.
PÅ forhånd tak!
Svar #1
31. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Du har f(x) = 2*sin([x-pi]/2)+2, 0<=x<=4*pi.
a) Løs ligningen f(x)=0 <=> 2*sin([x-pi]/2)+2=0 <=> 2*sin([x-pi]/2)=-2 <=> sin([x-pi]/2)=-1. Resten klarer du selv.
b) Argumentér ud fra f'(x), og løs så ligningen f'(x)=0 <=> cos([x-pi]/2)=0.
a) Løs ligningen f(x)=0 <=> 2*sin([x-pi]/2)+2=0 <=> 2*sin([x-pi]/2)=-2 <=> sin([x-pi]/2)=-1. Resten klarer du selv.
b) Argumentér ud fra f'(x), og løs så ligningen f'(x)=0 <=> cos([x-pi]/2)=0.
Skriv et svar til: Nulpunkter mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
