Matematik
vækstrate
31. januar 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
Håber nogle ka' hjælpe mig her :)
Udviklingen i verdens befolkning havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.
på forhånd tak!
Udviklingen i verdens befolkning havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.
på forhånd tak!
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Du har at gøre med en eksponentiel udvikling:
f(x)=b*a^x
a er her (1+r)
fordoblingstiden findes ved:
t2=ln(2)/ln(a) eller med log: t2=log(2)/log(a)
f(x)=b*a^x
a er her (1+r)
fordoblingstiden findes ved:
t2=ln(2)/ln(a) eller med log: t2=log(2)/log(a)
Svar #2
31. januar 2008 af Bruger slettet (Slettet)
cool :)
resultatet, er det resultatet, eller skal der gøres mere ved det? :s
resultatet, er det resultatet, eller skal der gøres mere ved det? :s
Skriv et svar til: vækstrate
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
