Matematik

reduktion m.m. hjælp!

31. januar 2008 af 100292 (Slettet)
hej. håber nogle af jer vil hjælpe mig med følgende opgaver, da jeg ikke er et matematik geni + har prøvet i lang tid med dem.

1) antallet af inernet butikker er i de senere år vokset med 40% om året, og denne udvikling forventes at ville fortsætte i nogle år. i 2006 var der 7700 internetbutikker.
a) opstil en formel (en model) for sammenhængen mellem antallet af internetbutikker og antal år efter 2006.

2) reducer.
a) (u-2t)^2 - (2t+u)^2 ... (kan det passe det = -8t^2-8tu)?
b) 6x^3y+2x^2 y^2/(8x^4y)
c) (kvadratrod(3) + kvadratrod(2)) (kvadratrod(3) - kvadratrod(2)) ... (kan det passe det = kvadratrod(9)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1) tænk på renteformlen Kn=K0*(1+r)^n

2) vis dine mellemregninger, så er det lettere for os.

Svar #2
31. januar 2008 af 100292 (Slettet)

2) a) => u^2 - 4t - 4tu - 4tu - u^2 - 4tu = -8t^2 - 8tu
c) => kvadratrod 3 - kvadratrod 2 (er lidt svært at skrive denne)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)

a) fejl
(u-2t)^2 - (2t+u)^2
=
u^2+4t^2-2*2*u*t-(4t^2+u^2+2*2*t*u)=...

c) og står der:
sqrt(3)+sqrt(2)*sqrt(3)-sqrt(2)?

Svar #4
31. januar 2008 af 100292 (Slettet)

hvad står "sqrt" for?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2008 af mathon

sqrt(x) = square root of x = kvadratroden af x

Svar #6
31. januar 2008 af 100292 (Slettet)

okay.

2)
a) bliver resultatet så: -6tu ?

c) ja, der står:
sqrt(3)+sqrt(2)*sqrt(3)-sqrt(2)

Svar #7
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som vil være sød at hjælpe. kan slet ikke finde ud af det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2008 af mathon

[sqrt(3) + sqrt(2))]*[sqrt(3) - sqrt(2)] = 3-2 = 1,



da
(a+b)(a-b) = a^2-b^2
som i det konkrete tilfælde giver
[3^(1/2) + 2^(1/2)]*[3^(1/2) - 2^(1/2))] = (3^(1/2))^2 - (2^(1/2))^2 =

3^((1/2)*2) - 2^((1/2)*2) = 3^1 - 2^1 = 3 - 2 = 1

Svar #9
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

tak.
nogle som kan opgave 2, b) ?
synes nemlig den er rimelig svær + opgave 1, a)

Svar #10
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

nogle som vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2008 af dnadan (Slettet)

a)
...=u^2+4t^2-2*2*u*t-(4t^2+u^2+2*2*t*u)= u^2+4t^2-2*2*u*t-4t^2-u^2-2*2*t*u=-2*2*u*t-2*2*t*u= -8tu

b)6x^3y+2x^2 y^2/(8x^4y)
Hvad menes der med ded: 'y^2/(8x^4y) '?

Svar #12
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

b) 6x^3 y+2x^2 y^2 / 8x^4 y

/ = brøkstreg

det er en brøk jeg skal reducere - og har rimelig svært ved det.

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2008 af dnadan (Slettet)

aha...
Står der:
(6x^3*y+2x^2*y^2)/(8x^4*y)
I så fald, hvad kan sættes udenfor i nævner og tæller?
Overvej dette, og så vender jeg tilbage.

Svar #14
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

sættes udenfor? hvad mener du helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2008 af dnadan (Slettet)

sættes udenfor parentes, hvad er de fælles faktorer?
(hint: kig her på y,x^2 og tallet 2)

Svar #16
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

jeg ved ikke om det er rigtigt det jeg skriver nu, for jeg har aldrig rigtig været god til brøker. osv

men jeg vil tro at, y og y^2 kunne sættes sammen og 2x^2 skal uden for parentes. ;/

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. februar 2008 af dnadan (Slettet)

(6x^3*y+2x^2*y^2)/(8x^4*y)
y^2 kan ikke sættes udenfor parentes, men y kan og 2x^2 har du helt i (i tæller)
her:
2x^2*y(3x+y)/(8x^4*y)

Hvad kan nu sættes udenfor parentes i nævner?

Svar #18
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

det kan y vel? eller

men nu forstår jeg ikke så meget. hvor er der blevet af de 6x^3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at gange ind i parentesen igen, så får du netop dét, som du havde før.
2x^2*y kan igen sættes udenfor parentes, således at nævneren bliver 2x^2*y*4x^2

Hermed kan du nu forkorte brøken med 2x^2*y

Svar #20
01. februar 2008 af 100292 (Slettet)

kan det så passe at den er = (3x) / (4x^2) ?
det ser meget underligt ud.

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.