Matematik
differentialregning
31. januar 2008 af
martin232 (Slettet)
a) vi har en parabelfunktion: f(x)=x^2-6x+5
1) bestem koordinaterne til parablens toppunkt
2) opstil ligninger for tangenterne til parablen i de punkter, hvor grafen skærer x-aksen.
b) der er givet f(x)=x-(1/x)
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt, hvis x-koordinat har værdien 0,5
jeg har regnet toppunktet ud i a´eren, og får (3;-4)
1) bestem koordinaterne til parablens toppunkt
2) opstil ligninger for tangenterne til parablen i de punkter, hvor grafen skærer x-aksen.
b) der er givet f(x)=x-(1/x)
bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt, hvis x-koordinat har værdien 0,5
jeg har regnet toppunktet ud i a´eren, og får (3;-4)
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
1) Benyt toppunktsformlen.
2) Find koordinaterne til skærringen med x-aksen. Find herefter hældningen i disse punkter (f'(x0) og find ligningen ved brug af: y-y0=a(x-x0) eller dét, som du er vant til at benytte.
3) Beregn f'(½), og gør det samme som i 2)
2) Find koordinaterne til skærringen med x-aksen. Find herefter hældningen i disse punkter (f'(x0) og find ligningen ved brug af: y-y0=a(x-x0) eller dét, som du er vant til at benytte.
3) Beregn f'(½), og gør det samme som i 2)
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
