Matematik

differential regning

31. januar 2008 af flaco (Slettet)
sidder og løser en matematik aflevering men er stødt ind i et mindre problem

opgaven lyder: angiv den afledte af følgende funktion.
hvor funktionen er: e^sinx

i lærebogen står sætningen;
f(x) = e^kx
=>
f'(x) = ke^kx

vil det så give sinx*e^sinx?

Vil være meget taknemmelig for en bekræftigelse eller en anden løsning med forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af mathon

ikke helt - men du er godt på sporet

f(x) = e^sin(x)

f'(x) = e^sin(x)*sin'(x) = sin'(x)*e^sin(x) = cos(x)*e^sin(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2008 af mathon

sin(x) er jo ikke en konstant, hvorfor du skal bruge differentiation af sammensat funktion

Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.