Matematik
sinus/cosinus
31. januar 2008 af
Klaraa (Slettet)
Hej nogen der lige kan hjælpe lidt...
Forklar (gerne med enhedscirklen) hvorfor:
sin^2x+cos^2x=1
og hvorfor
h(x)=tanx->h´(x)=1+tan^2x
Forklar (gerne med enhedscirklen) hvorfor:
sin^2x+cos^2x=1
og hvorfor
h(x)=tanx->h´(x)=1+tan^2x
Svar #1
31. januar 2008 af piper (Slettet)
Tegn enhedscirklen op, så vil du se at sin^2x+cos^2x=1 faktisk bare er et tilfælde af pythagoras.
Desuden er tan(x) = sin(x)/cos(x)
Har du prøvet at differentiere udtrykket, og se om du frem til ovenstående?
Desuden er tan(x) = sin(x)/cos(x)
Har du prøvet at differentiere udtrykket, og se om du frem til ovenstående?
Svar #2
31. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1)
En cirkles ligning er:
(x-a)² + (y-b)² = 1
Enhedscirklens ligning, der har centrum i (0,0) og r=1, kan skrives således:
(x-0)² + (y-0)² = 1
Som kan reduceres til:
x² + y² = 1
Retningspunktet ligger på cirkelperiferien, hvor x er en vilkårlig vinkel med koordinatsættet (cosx,sinx)
cos²x + sin²x = 1
En cirkles ligning er:
(x-a)² + (y-b)² = 1
Enhedscirklens ligning, der har centrum i (0,0) og r=1, kan skrives således:
(x-0)² + (y-0)² = 1
Som kan reduceres til:
x² + y² = 1
Retningspunktet ligger på cirkelperiferien, hvor x er en vilkårlig vinkel med koordinatsættet (cosx,sinx)
cos²x + sin²x = 1
Skriv et svar til: sinus/cosinus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
